Tort cu ricotta (desert tradițional italian)
Ingrediente
- 500 g ricotta
- 100 g zahăr
- 3 ouă
- 1 vârf de linguriță de sare
- zeamă de la jumătate de lămâie
- coajă rasă de la 2 lămâi
- 2-3 lingurițe cu vârf de făină de porumb (mălai)
Mod de preparare
- Amestecați ricotta cu zăharul și sarea în vasul de mixare, folosind telul, până când obțineți un amestec cremos.
- Adăugați zeama de lămâie, coaja de lămâie și ouăle, în timp ce aparatul funcționează.
- Apoi, adăugați făină de porumbșsi stafide sau fructe confiate, dacă doriți.
- Puneți amestecul de ricotta într-o tavă pentru tartă și coaceți în cuptor timp de 30 min. la 180°C.
Ajutorul perfect pentru rețetă

MFQ36465, Mixer de mână, 450 W, Alb
Mixerul dvs. de mână ErgoMixx vă permite să lucrați ușor cu mâini libere.
Vezi mai mult >Rețete din aceeași categorie
Tartă Tatin (desert tradițional franțuzesc...
- Curățați merele și îndepărtați mijlocul, apoi tăiați fiecare măr în șaisprezece părți. - Pentru caramel, puneți zahărul într-o cra...
Vezi mai mult >Prăjitură cu morcov
- Pregătiți discul de răzuire și răzuiți fin alunele. - Curățați morcovii și tăiați-le capetele. - Stoarceți morcovii și amestecați sucul cu z...
Vezi mai mult >Bienenstich (prăjitura înțepătura albinei)
- Puneți drojdia și laptele cald în vasul de mixare (folosind cârligul pentru frământat) și amestecați. - Adăugați restul ingredient...
Vezi mai mult >Brioșe Chelsea (desert tradițional din Mar...
- Puneți drojdia și laptele cald în vasul de mixare (folosind spiralele pentru frământat) și amestecați. - Adăugați restul ingredientelor...
Vezi mai mult >Tort cu ricotta (desert tradițional italia...
- Amestecați ricotta cu zăharul și sarea în vasul de mixare, folosind telul, până când obțineți un amestec cremos. - Adăugați z...
Vezi mai mult >Negresă cu ciocolată
- Preîncălziți cuptorul la 160°C cu funcția convecție de aer fierbinte. Ungetț ușor tava de copt și tapetați-o cu hârtie pentru copt...
Vezi mai mult >Brioșe
- Aduceți laptele la punctul de fierbere și adăugați sare, zahăr și unt. Amestecați până când s-a topit untul, iar sarea și zahărul s-au...
Vezi mai mult >Prăjitură cu brânză în stil suedez
- Amestecați toate ingredientele pentru blat în vasul de mixare, folosind spiralele pentru frământat. Când compoziția este omogenă, sco...
Vezi mai mult >