Image

Tartă Tatin (desert tradițional franțuzesc)

Ingrediente

- 3 ouă

- 125 g zahăr

- 80 g făină

- 4 linguri de smântână

- 1 linguriță praf de copt

- 4 mere

- 1 plic de zahăr vanilat

- 120 g zahăr pentru caramelizare

- puțin unt pentru caramelizare

- sare

Image
Vanilie Bourbon
Locația ingredientului:

Madagascar

Clasica pentru dulciuri. Pentru rafinamentul preparatelor savuroase.

Mod de preparare

- Curățați merele și îndepărtați mijlocul, apoi tăiați fiecare măr în șaisprezece părți.

- Pentru caramel, puneți zahărul într-o cratiță cu puțin unt și încălziți amestecul până se caramelizează.

- Pregătiți o tavă rotundă, neaderentă și termorezistentă, cu un diametru de 24 cm.

- Întindeți zahărul caramelizat uniform pe baza tăvii și așezați merele peste acesta (baza trebuie să fie bine acoperită; mai adăugați câteva felii, dacă este necesar).

- Separați ouăle și bateți albușurile în vasul de mixare până când capătă consistență, apoi puneți-le deoparte.

- Puneți gălbenușurile cu zahăr în vasul de mixare și amestecați timp de 4 min. la cea mai mare treaptă de viteză. Apoi, adăugați făina, smântâna și praful de copt și amestecați timp de 3 min. la o treaptă inferioară.

- Încorporați albușurile până când sunt amestecate bine toate ingredientele.

- Presărați zahărul vanilat peste mere și acoperiți-le cu aluatul obținut.

- Coaceți tarta timp de 45 min. la 170°C și serviți-o caldă.
 

- Sfat: serviți tarta cu smântână sau frișcă.

Ajutorul perfect pentru rețetă

Image
MFQ4020, Mixer de mână, Styline, 450 W, Alb

Mixerul cu teluri FineCreamer și accesorii multifuncționale pentru rezultate rapide

Vezi mai mult >
Image
MFQ40303, Mixer de mână, Styline Colour, 500 W, Roşu

Mixer de mână cu o putere de 500 W și teluri FineCreamer pentru a obține cele mai bune rezultate

Vezi mai mult >

Rețete din aceeași categorie

Tort cu ricotta (desert tradițional italia...

- Amestecați ricotta cu zăharul și sarea în vasul de mixare, folosind telul, până când obțineți un amestec cremos. - Adăugați z...

Vezi mai mult >

Prăjitură cu brânză în stil suedez

- Amestecați toate ingredientele pentru blat în vasul de mixare, folosind spiralele pentru frământat. Când compoziția este omogenă, sco...

Vezi mai mult >

Bezele

- Cu ajutorul telului, bateți spuma albușurile împreună cu sucul de lămâie în vasul de mixare. Adăugați zahăr și zahăr vanilat p&a...

Vezi mai mult >

Brioșe Chelsea (desert tradițional din Mar...

- Puneți drojdia și laptele cald în vasul de mixare (folosind spiralele pentru frământat) și amestecați. - Adăugați restul ingredientelor...

Vezi mai mult >

Aluat pentru panettone

- Puneți laptele, drojdia și jumătate din cantitatea de făină în vasul de mixare. Amestecați timp de 2-3 min. folosind spiralele pentru frăm&a...

Vezi mai mult >

Sachertorte (desert tradițional austriac)

- Topiți ciocolata la bain-marie și lăsați-o să se răcească. Amestecați untul în vasul de mixare, folosind telul, până devine cremo...

Vezi mai mult >

Negresă cu ciocolată

- Preîncălziți cuptorul la 160°C cu funcția convecție de aer fierbinte. Ungetț ușor tava de copt și tapetați-o cu hârtie pentru copt...

Vezi mai mult >

Tort Caprese

- Mărunțiți fin migdalele lăsate în coajă și ciocolata în tocător, folosind discul reversibil pentru răzuire (partea de răzuire finaă....

Vezi mai mult >