Image

Sufleu de lămâie

Ingrediente

- 5 ouă

- 130 g zahăr

- unt (pentru a unge formele de sufleu)

- 2 portocale

- 2 lămâi verzi

- 1 lămâie

- zahăr pudră pentru presarat

Mod de preparare

- Stoarceți citricele și turnați sucul obținut într-o cratiță în care ați pus circa 50 g de zahăr, apoi fierbeți la foc mic până când lichidul devine ușor siropos. Răsturnați într-un vas și lăsați să se răcească.

- Ungeți bine cu unt formele de sufleu, presărați-le cu zahăr pudră și puneți-le în frigider, apoi preîncălziți cuptorul la 180°C. Separați albușul de galbenuș și bateți gălbenușurile cu 50 g de zahăr, la cea mai mare treaptă de viteză, până când compoziția devine ușoară și pufoasă.

- Bateți ușor albușurile și adăugați treptat 30 g de zahăr. Important: albușurile nu trebuie bătute prea tare.

- Amestecați siropul de citrice cu gălbenușurile. Apoi încorporați ușor albușurile și umpleți formele de sufleu cu această compoziție. Puneți formele imediat în cuptor și coaceți-le 6-14 min. (în funcție de mărimea formelor).

- Sufleul este gata când a crescut bine și are o culoare arămie. Scoateți din cuptor, presărați zahăr pudră și serviți imediat.

Rețete din aceeași categorie

Cafè Granita cu desert rafinat de trufe

- Pentru Granita se iau două felii dintr-o portocală și se taie pe jumătate. Apoi restul portocalelor se storc. Se bate smântâna pentru a obț...

Vezi mai mult >

Baci (specialitate italienească)

- Rupeți ciocolata în bucăți și topiți-o amestecată cu lapte în bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Apoi, amestecați până l...

Vezi mai mult >

Smoothie din fructe de pădure și mentă

- Se lasă amestecul de fructe de pădure la dezghețat, iar apoi se introduce în blender. - Se taie în sferturi fructele de kiwi decojite și m...

Vezi mai mult >

Smoothie cu afine și banane

- Tăiați bananele în bucăți mici, apoi pasați toate ingredientele în blender. - Răzuiți ciocolata folosind inserția pentru răzuire....

Vezi mai mult >

Calendar din turtă dulce

- Fierbeți zahărul în 380 ml de apă, apoi lăsați la răcit. - Topiți mierea. - Dizolvati amoniacul în 130 ml de apă (rece) și bateți ou...

Vezi mai mult >

Tiramisù

- Separați albușul de gălbenuș de la 10 ouă și bateți albușurile până ce capătă consistență. Apoi, puneți gălbenușurile î...

Vezi mai mult >

Sufleu de brânză de vaci

- Bateți gălbenușurile cu zahărul pudra până ce compoziția se deschide la culoare și devine cremoasă, apoi răsturnați-o într-un bol...

Vezi mai mult >

Smoothie de fructe proaspete și ghimbir

- Se spală bine frunzele de valeriană. - Se taie în sferturi para, banana și maracuja și se adaugă în vas. - Se curăță ghimb...

Vezi mai mult >