Image

Sufleu de brânză de vaci

Ingrediente

(pentru 6-8 porții)

- 150 g brânză de vaci bine scursă

- coaja răzuită de la o lămâie

- 4 gălbenușuri

- 80 g zahăr pudră

- 3 albușuri

- 1 pachet de zahăr vanilat

- 1 vârf de linguriță sare

- unt pentru ungerea formelor

- zahăr pentru presarat

Image
Vanilie Bourbon
Locația ingredientului:

Madagascar

Clasica pentru dulciuri. Pentru rafinamentul preparatelor savuroase.

Image
Citronela

Gust: amarui, similar lamaii
Utilizare: fructe de mare, peste, pasare, supe, mancaruri cu curry

Image
Fleur de Sel

Cea mai buna sare de mare si in consecinta si cea mai scumpa. Se formeaza in zilele toride si fara vant la suprafata apei si se colecteaza manual.

Mod de preparare

- Bateți gălbenușurile cu zahărul pudra până ce compoziția se deschide la culoare și devine cremoasă, apoi răsturnați-o într-un bol mare.

- Ungeți bine formele și presărați cu zahăr. Preîncălziți cuptorul la 200°C și fierbeți puțină apă într-o tigaie pentru bain-marie.

- Bateți albușurile cu zaharul vanilat și cu sarea până ce compoziția capătă consistență.

- Între timp amestecați brânză de vaci cu coaja răzuită de lămâie și cu gălbenușurile. Treptat, încorporați albușurile și umpleți formele în proporție de 2/3 cu această compoziție.

- Puneți formele la bain-marie și apoi în cuptor timp de 5 min., la 200°C. Apoi, lăsați la copt înca 15-20 min., la 160°C.


Sfat: Se servește imediat după coacere, întrucât acest desert ușor se lasă repede.

Ajutorul perfect pentru rețetă

Image
MUM9BX5S22 OptiMUM platinum silver Robot de bucătărie multifuncțional

Noul robot de bucătărie OptiMUM, cu design zvelt, elegant. Asigură rezultate perfecte de fiecare dată, cu ajutorul cântarului integrat,...

Vezi mai mult >

Rețete din aceeași categorie

Prăjitură acadea cu aspect de confeti

Pentru amestecul de prăjitură: Preîncălzește cuptorul la 180°C. Unge și presară cu făină forma de copt. Pune margarina/untul într-un...

Vezi mai mult >

Sufleu de lămâie

- Stoarceți citricele și turnați sucul obținut într-o cratiță în care ați pus circa 50 g de zahăr, apoi fierbeți la foc mic până&n...

Vezi mai mult >

Smoothie de fructe proaspete și ghimbir

- Se spală bine frunzele de valeriană. - Se taie în sferturi para, banana și maracuja și se adaugă în vas. - Se curăță ghimb...

Vezi mai mult >

Omletă sufleu

- Separați albușul de gălbenuș. Bateți albușurile împreună cu zahărul până capătă consistență. - Apoi, adăugați gălbenușuri...

Vezi mai mult >

Găluște cu căpșune

- îndepărtați coaja de pe pâinea albă și fărămițați-o fin. - Puneți firmiturile în vasul de mixare împreună cu br&ac...

Vezi mai mult >

Baci (specialitate italienească)

- Rupeți ciocolata în bucăți și topiți-o amestecată cu lapte în bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Apoi, amestecați până l...

Vezi mai mult >

Căsuță din turtă dulce

- Fierbeț siropul de melasă neagră împreună cu 80 g de unt clarifiat; lasați la răcit 5 minute. Mixați amestecul împreună cu 250 g de făină d...

Vezi mai mult >

Calendar din turtă dulce

- Fierbeți zahărul în 380 ml de apă, apoi lăsați la răcit. - Topiți mierea. - Dizolvati amoniacul în 130 ml de apă (rece) și bateți ou...

Vezi mai mult >