Image

Smoothie de castraveti, chefir si iaurt

Ingrediente

pentru 4 portii:
- 1 castravete
- 400 g chefir
- 100 g iaurt
- 1 lingurita de ulei de masline
- 1 lingura de suc de lamaie
- 2 linguri de marar tocat marunt
- sare de mare
- piper proaspat macinat

Image
Sare de mare din Danemarca

Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.

Image
Piper Roșu

Notă delicioasă, iute, de ex. în tartar de somon sau supe de pește.

Image
Mărar

Este cea mai dulce si cea mai fina dintre toate ierburile, cu aroma de anason. Un pesto din marar, parmezan, samburi de pin si ulei de floarea soarelui se potriveste perfect la somon si salau.

Image
Ulei de masline

Din fructele maslinului, culoarea de la un verde puternic pana la un galben deschis. Pentru salate si bucataria mediteraneana.

Mod de preparare

- Pentru prepararea acestui smoothie, castravetele se spala, se sterge si se taie 4 felii subtiri longitudinale cu ajutorul feliatorului de legume.
- Se stoarce sucul din bucatile de castravete ramase, iar acesta se amesteca cu chefirul, iaurtul, uleiul de masline si sucul de lamaie.
- Se adauga mararul, sare si piper, dupa gust.
- Feliile de castravete se infig pe scobitori de lemn.
- Amestecul obtinut se toarna in pahare care vor fi decorate pe margini cu feliile de castravete.

Rețete din aceeași categorie

Legume reci la grătar

- Spălați legumele - Tăiați vânăta și cepele în două. Tăiați felii ardeiul roșu și pe cei verzi cu discul de feliat. Roșiile rămân...

Vezi mai mult >

Smoothie de legume cu ardei gras

- Ardeiul gras se taie in jumatate, se scot semintele si pulpa alba din interior, apoi se taie in bucati mari. - In cazul rosiilor, se scoate miezul, du...

Vezi mai mult >

Pesto

- Prăjeste usor semințele de pin într-o tigaie fara ulei. Apoi rupe frunzele de busuioc de pe tulpini și curăță usturoiul. - Cu ajutorul blen...

Vezi mai mult >

Humus de mazăre

- Fierbeți măzarea timp de 3 min. și apoi lăsați-o să se răcească. - Pasați mazarea și menta până obtineți un piure. - Mărunțiți usturo...

Vezi mai mult >

Supă cu legume julienne

- Fierbeți apa într-o cratiță mare. Scufundați oasele de vită în apă care fierbe timp de aprox. 30 sec., scurgeți și apoi clătiți-le cu...

Vezi mai mult >

Shake de capsuni si busuioc

- Spalati capsunile si indepartati coditele. De asemenea, spalati frunzele de busuioc si uscati-le foarte bine. - Adaugati capsunile impreuna cu busuioc...

Vezi mai mult >

Chifteluțe din năut (falafel)

- Lăsați năutul la înmuiat în apă peste noapte. - Scurgeți apa și fierbeți năutul în supa de legume până se în...

Vezi mai mult >

Smoothie de castraveti, chefir si iaurt

- Pentru prepararea acestui smoothie, castravetele se spala, se sterge si se taie 4 felii subtiri longitudinale cu ajutorul feliatorului de legume. - Se...

Vezi mai mult >