Salată de crudități
Ingrediente
Pentru maioneză:
- 2 ouă
- 1 linguriță de muștar
- 1 vârf de linguriță de sare
- piper negru proaspăt măcinat
- 1 linguriță de zeamă de lămâie
- 1 linguriță de zahăr
- 1 pahar iaurt natural (150 g)
- aprox. 200 ml ulei
- 2 linguri de ketchup
Pentru legumele crude:
- 4 morcovi (aprox. 200 g)
- 2 gulii mici
- 1 țelina mică
- 1 ridiche albă
- 1 legatură de ridichi roșii
- 2 mere mici, acrișoare
- 1 lămâie
- 1 legatură de pătrunjel
Mod de preparare
- Puneți ouăle în blender, împreună cu muștarul, sarea, piperul, zeama de lămâie și zahărul și amestecați câteva secunde la o treaptă inferioară de viteză.
- Treptat, adăugați uleiul prin orificiul de umplere al blenderului, în timp ce acesta functionează. De indată ce maioneza devine groasă și cremoasă, adăugați iaurtul amestecând în continuare (la cea mai mică treaptă de viteză).
- Puneți jumătate din cantitatea de maioneză într-un vas, apoi amestecați ketchupul cu maioneza ramasă. Puneți acest amestec într-un alt vas.
- Spălați bine merele și legumele. Utilizați partea fină a discului reversibil pentru răzuire și prelucrați merele și legumele separat.
- Dupa ce ați terminat de răzuit, opriți aparatul și aranjați legumele pe platouri. Amestecați merele cu țelină și presărați ridichea roșie peste cea albă. Stropiți cu zeamă de lămâie peste mere și țelină.
- Condimentați maioneza cu sare și piper, apoi puneți o cantitate de maioneză deasupra legumelor și ornați cu pătrunjel tăiat.
Ajutorul perfect pentru rețetă

MUM54251 Robot de bucătărie MUM5 Culoare carcasă alb
MUM5 - un robot de bucătărie puternic şi premiat pentru design - multifuncţional, uşor de utilizat, totul la calitatea excepţională Bos...
Vezi mai mult >Rețete din aceeași categorie
Shake de capsuni si busuioc
- Spalati capsunile si indepartati coditele. De asemenea, spalati frunzele de busuioc si uscati-le foarte bine. - Adaugati capsunile impreuna cu busuioc...
Vezi mai mult >Humus de mazăre
- Fierbeți măzarea timp de 3 min. și apoi lăsați-o să se răcească. - Pasați mazarea și menta până obtineți un piure. - Mărunțiți usturo...
Vezi mai mult >Chifteluțe din năut (falafel)
- Lăsați năutul la înmuiat în apă peste noapte. - Scurgeți apa și fierbeți năutul în supa de legume până se în...
Vezi mai mult >Pesto roșu
Se scurg roșiile. Semințele de pin se prăjesc ușor în tigaie și se lasă la răcit. Parmezanul se taie în bucăți mici. Se curăță usturoiul. Se...
Vezi mai mult >Blinii (clatite)
- Puneti ambele feluri de faina, laptele, galbenusurile, smantana, sarea si jumatate din unt in vasul de mixare, apoi presarati zaharul si faramitati dro...
Vezi mai mult >Supă cu legume julienne
- Fierbeți apa într-o cratiță mare. Scufundați oasele de vită în apă care fierbe timp de aprox. 30 sec., scurgeți și apoi clătiți-le cu...
Vezi mai mult >Aperitiv de pepene
- Puneți toate ingredientele în blender și amestecați-le timp de 1 min. la prima treaptă de viteză. - Apoi creșteti viteza la a doua treapt...
Vezi mai mult >Smoothie de castraveti, chefir si iaurt
- Pentru prepararea acestui smoothie, castravetele se spala, se sterge si se taie 4 felii subtiri longitudinale cu ajutorul feliatorului de legume. - Se...
Vezi mai mult >