Image

Sachertorte (desert tradițional austriac)

Ingrediente

(pentru o tavă cu diametrul de 24 cm)

- 150 g ciocolată neagră

- 120 g unt moale

- 50 g zahăr pudră

- 120 g zahăr

- 80 g făină simplă

- 50 g făină de cartofi

- 6 galbenușuri

- 6 albușuri

- sare

Pentru sirop:

- 50 g zahăr

- 50 ml suc de portocale

- 75 ml rom

- 3 linguri de gem de caise

 

Glazura:

- 100 g pastă de marțipan

- 80 g zahăr pudră

- 150 g ciocolată neagră

- 40 ml smântână

- 40 g unt

Mod de preparare

- Topiți ciocolata la bain-marie și lăsați-o să se răcească. Amestecați untul în vasul de mixare, folosind telul, până devine cremos. Treptat, adăugați zahărul pudră, gălbenușurile și ciocolata și transferați totul într-un vas mai mare.

- Spălați vasul de mixare și bateți albușurile cu sarea, până capătă consistență, apoi, treptat, adăugați zahărul.

- Încorporați făina de grâu și făina de cartofi în albușurile bătute și apoi în ciocolată și umpleți o tavă unsă cu acest amestec. Întroduceți tava în partea de jos a cuptorului preîncălzit la 170°C, timp de aprox. 60 min. Lăsați prăjitura să se răcească complet după ce s-a copt.

- Fierbeți sucul de portocale, romul, zahărul și gemul de caise într-o cratiță,  timp de 1 min.

- Apoi, scoateți prăjitura din tavă, tăiați uniform suprafața ei, apoi tăiati orizontal încă 2 straturi, obținând în final 3 felii de aceeași grosime. Ungeți-le apoi cu siropul obținut și așezati-le din nou una peste cealaltă.

- Frământați marțipanul cu zahărul pudră și întindeți pasta obținută între două foi de hârtie pentru copt.

- Întindeți marțipanul peste Sachertorte și îndreptați marginile. Topiti ciocolata, adăugați untul și smântâna și amestecați până se omogenizează. Întindeți amestecul obținut peste tort.

- Lăsați tortul să se însiropeze timp de 6 ore.

Ajutorul perfect pentru rețetă

Image
MUM54D00 Robot de bucătărie MUM5 Culoare: alb / albastru dinamic

Design modern și atrăgător pentru orice bucătărie

Vezi mai mult >

Rețete din aceeași categorie

Tort Caprese

- Mărunțiți fin migdalele lăsate în coajă și ciocolata în tocător, folosind discul reversibil pentru răzuire (partea de răzuire finaă....

Vezi mai mult >

Brioșe

- Aduceți laptele la punctul de fierbere și adăugați sare, zahăr și unt. Amestecați până când s-a topit untul, iar sarea și zahărul s-au...

Vezi mai mult >

Aluat pentru panettone

- Puneți laptele, drojdia și jumătate din cantitatea de făină în vasul de mixare. Amestecați timp de 2-3 min. folosind spiralele pentru frăm&a...

Vezi mai mult >

Lipie turcească

- Puneți 200 g de făină în vasul de mixare (folosind telul). - Dizolvați drojdia și mierea în apă călduță, apoi adăugați î...

Vezi mai mult >

Tartă Tatin (desert tradițional franțuzesc...

- Curățați merele și îndepărtați mijlocul, apoi tăiați fiecare măr în șaisprezece părți. - Pentru caramel, puneți zahărul într-o cra...

Vezi mai mult >

Guglhupf (cozonac tradițional german)

- Amestecați grăsimea și zahărul în vasul de mixare (folosind telul) până când amestecul devine pufos, apoi adăugați gălbenuș...

Vezi mai mult >

Ruladă elvețiană cu cremă și fructe

- Incălziți cuptorul la 200°C și căptușiți o tavă cu hârtie de copt. - Folosind telul, amestecați ouale, împreună cu apa, za...

Vezi mai mult >

Bezele

- Cu ajutorul telului, bateți spuma albușurile împreună cu sucul de lămâie în vasul de mixare. Adăugați zahăr și zahăr vanilat p&a...

Vezi mai mult >