Prăjitură cu morcov
Ingrediente
(pentru o tavă de 24 cm diametru)
- 250 g morcov
(Veți avea nevoie de morcovul rămas în rezervorul pentru pulpă după stoarcere)
- 200 g alune în coajă
- 50 g făină
- 50 g făină de porumb
- 6 gălbenușuri
- 2 linguri de zahăr
- 2 linguri de apă caldă
- ½ linguriță de scorțișoară
- ½ linguriță de praf de copt
- 2 cl zeamă de lămâie
- 6 albușuri
- sare
- hârtie de copt
- unt pentru uns tava
- zahăr pudră
- o tavă de 24 cm diametru
Mod de preparare
- Pregătiți discul de răzuire și răzuiți fin alunele.
- Curățați morcovii și tăiați-le capetele.
- Stoarceți morcovii și amestecați sucul cu zeamă de lămâie
- In vasul de mixare, folosind telul, bateti cele 6 galbenusuri, împreună cu 2 lingurițe de apă și 2 lingurițe de zahăr, timp de 3 min., la cea mai mare treaptă de viteză, până când obțineți un amestec cremos. Apoi transferați amestecul în alt vas.
- Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tapetați fundul unei tăvi cu hârtie de copt și ungeți bine marginile.
- Puneți albușurile în vasul de mixare, adăugați sare și bateți-le folosind telul până capătă consistență.
- Adăugați la amestecul de gălbenușuri morcovii, alunele, făina, făina de porumb, scorțișoara, praful de copt și untul. Încorporați apoi treptat albușurile de ou făcute spumă și puneți amestecul în tavă imediat.
- Coaceți timp de 45 min. la 180°C. Lăsați prăjitura la răcit în tava și presărați cu zahăr pudră.
Ajutorul perfect pentru rețetă

MES4010 Storcător de fructe şi legume Alb / Gri inchis
Inovaţie mondială: Primul storcător de fructe şi legume cu cuţit ceramic profesional şi tub larg pentru introducerea fructelor.
Vezi mai mult >
MUM52120 Robot de bucătărie MUM5 Culoare carcasă alb
MUM5 - robot de bucătărie puternic, premiat pentru design - multifuncțional, ușor de utilizat și de calitate excepțională Bosch.
Vezi mai mult >
MUMS2AW00, Robot de bucatarie MUM Serie|2 700 W Alb
Design compact pentru cel mai versatil robot de bucătărie
Vezi mai mult >Rețete din aceeași categorie
Brioșe Chelsea (desert tradițional din Mar...
- Puneți drojdia și laptele cald în vasul de mixare (folosind spiralele pentru frământat) și amestecați. - Adăugați restul ingredientelor...
Vezi mai mult >Sachertorte (desert tradițional austriac)
- Topiți ciocolata la bain-marie și lăsați-o să se răcească. Amestecați untul în vasul de mixare, folosind telul, până devine cremo...
Vezi mai mult >Ruladă elvețiană cu cremă și fructe
- Incălziți cuptorul la 200°C și căptușiți o tavă cu hârtie de copt. - Folosind telul, amestecați ouale, împreună cu apa, za...
Vezi mai mult >Tort Caprese
- Mărunțiți fin migdalele lăsate în coajă și ciocolata în tocător, folosind discul reversibil pentru răzuire (partea de răzuire finaă....
Vezi mai mult >Prăjitură cu morcov
- Pregătiți discul de răzuire și răzuiți fin alunele. - Curățați morcovii și tăiați-le capetele. - Stoarceți morcovii și amestecați sucul cu z...
Vezi mai mult >Prăjitură cu brânză în stil suedez
- Amestecați toate ingredientele pentru blat în vasul de mixare, folosind spiralele pentru frământat. Când compoziția este omogenă, sco...
Vezi mai mult >Bienenstich (prăjitura înțepătura albinei)
- Puneți drojdia și laptele cald în vasul de mixare (folosind cârligul pentru frământat) și amestecați. - Adăugați restul ingredient...
Vezi mai mult >Tort cu ricotta (desert tradițional italia...
- Amestecați ricotta cu zăharul și sarea în vasul de mixare, folosind telul, până când obțineți un amestec cremos. - Adăugați z...
Vezi mai mult >