Piroșcă cu carne
Ingrediente
Aluatul din drojdie:
- 400 g faină simplă
- 1 plic de drojdie uscată
- sare
- 1 ou
- 80 g margarină
- zahăr
- 125 ml lapte
Umplutura de carne tocată:
- 1 chifla
- 1 ceapă
- 2 linguri de ulei de măsline
- 250 g carne de vită și de porc
- 1 ou
- sare, piper, ierburi de Provence
Umplutură de varză murată:
- 3 mere
- 1 ceapă
- 250 g varză murată
- 1/8 l vin alb
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 boabe de ienupăr
- zahăr, sare
Mod de preparare
- Pregătiți tocătorul de carne cu sită. Tăiați carnea în bucăți lungi și tocați-o de două ori.
- Puneți drojdia și laptele călduț în vasul de mixare (folosind cârligul pentru frământat) și amestecați.
- Adăugați făina, sarea, oul, margarina și zaharul. Frământați până obtineți un aluat omogen.
- Puneți capacul peste vas și lăsați să crească la loc cald timp de 20 min.
- Înmuiați chifla în apă și apoi stoarceți apa din ea. Curățați și tăiați ceapa.
- Sotați ceapa și carnea tocata în ulei de măsline timp de aprox. 15 min. Amestecați cu chifla, oul, sarea și piperul și condimentați după gust.
- Spălați, curățați merele și scoateți mijlocul. Curățati ceapa și apoi tăiați-o împreună cu merele și fierbeți-le la foc mic, cu restul ingredientelor, timp de 15 min.
- Ungeți o tavă pentru cuptor. Întindeți aluatul și tăiați o foaie de mărimea tăvii. Acoperiți baza și marginile tăvii cu aluatul rămas. Înțepați foaia cu o furculița de mai multe ori.
- Așezați peste ea alternativ un strat de carne și un strat de varză murată. Acoperiți apoi cu foia rămasă și ungeți cu unt. Cu ajutorul unei scobitori, înțepați aluatul de deasupra pentru a le permite vaporilor să iasă în timpul coacerii. Coaceți la cuptor timp de 35-40 de min. la 180°C.
- Serviți piroșca fierbinte, într-o farfurie.
Ajutorul perfect pentru rețetă

MUM54251 Robot de bucătărie MUM5 Culoare carcasă alb
MUM5 - un robot de bucătărie puternic şi premiat pentru design - multifuncţional, uşor de utilizat, totul la calitatea excepţională Bos...
Vezi mai mult >Rețete din aceeași categorie
Quiche Lorraine
- Pregătiți de mixare (folosind telul) și amestecați toate ingredientele pentru aluat (dar nu le amestecați mult timp). - Formați o bila din alua...
Vezi mai mult >Șuncă la cuptor (specialitate suedeză)
- Crestați ușor crusta bucății de șuncă, fără a ajunge la carne, apoi introduceți cuișoarele în tăieturi și legați carnea bine cu ață&nbs...
Vezi mai mult >Piroșcă cu carne
- Pregătiți tocătorul de carne cu sită. Tăiați carnea în bucăți lungi și tocați-o de două ori. - Puneți drojdia și laptele călduț &ici...
Vezi mai mult >Supă Okroshka
Cartofii, ouăle, castraveții, ridichileșsi crenwurștii (sau carnea de pui) sunt tăiate cu tăietorul de cuburi. Smântâna și prazul se am...
Vezi mai mult >Biban de mare
- Eviscerați și spălați bibanul, apoi puneți pestele într-o tavă înaltă pentru cuptor și condimentați cu sare și piper. - Puneți p...
Vezi mai mult >Pulpă de vițel în sos picant
- Clătiți puțin carnea cu apă rece și eliminați apa cu ajutorul unui șervețel. Cântăriți-o și condimentați-o cu sare și piper, apoi rumenitț-o...
Vezi mai mult >Friptură de vită la cuptor, cu piure de ca...
- Clătiți bine carnea cu un jet de apă rece, apoi eliminați apa cu ajutorul unui servet de bucătărie. Ungeți carnea pe toate părțile cu semințele de...
Vezi mai mult >Cartofi gratinați Dauphinois
- Introduceți în robot discul reversibil de răzuire și radeți brânza. - Curățați și spălați cartofii, tăiați-i în două pe lungime...
Vezi mai mult >