Pâine țărănească din aluat dospit
Ingrediente
- 70 g făină integrală de secară
- 200 g făină de secară, tip 1370
- 200 g făină de grâu, tip 550
- 275 g făină de grâu, tip 1050
- ½ lingură de sare
- 1-1½ lingură de condimente pentru pâine
- ½ lingură de miere
- 20 g semințe de floarea soarelui
- ¾ cub de drojdie proaspătă sau 1 ½ pachet de drojdie uscată
- 450-500 ml apă călduță
- 100 g aluat dospit (preparat în avans)
- puțină făină de secară
- ulei
Mod de preparare
- Puneți făină, sarea, condimentele pentru pâine, mierea și semințele de floarea soarelui în vasul de mixare și amestecați. Faceți o mică adâncitură în mijlocul compoziției și puneți drojdia fărămițată în ea, apoi amestecați totul cu puțină apă călduță și adăugați aluatul dospit.
- Treptat, adăugați restul de apă și amestecați toate ingredientele până când veți obține un aluat omogen, utilizând spiralele pentru frământat. Mai frământați aluatul câteva minute și cu mâinile și formați o bilă mare.
- Presărați făina într-un coș de pâine rotund (aprox. 25 cm diametru). Puneți bila de aluat în coș și presărați din nou cu făina. Acoperiți și lăsați să crească într-un loc cald timp de 20-30 min.
- Între timp, preîncălziți cuptorul la 300°C. Ungeți o tavă pentru copt cu ulei și apoi presărați puțină făina.
- Răsturnați aluatul în tava pentru copt și înțepați-l de câteva ori. Coaceți pâinea timp de 8 min. la 300°C și apoi timp de aprox. 30-40 min. la 200°C.
Sfat: Pâinea este coaptă atunci când este crocantă și rumenă și suna a gol când o lovim ușor.
Ajutorul perfect pentru rețetă

MUM54A00 Robot de bucătărie MUM5 Culoare: alb / adventurous grey
Design modern și atrăgător pentru orice bucătărie
Vezi mai mult >
MUM54D00 Robot de bucătărie MUM5 Culoare: alb / albastru dinamic
Design modern și atrăgător pentru orice bucătărie
Vezi mai mult >Rețete din aceeași categorie
Lipie turcească
- Puneți 200 g de făină în vasul de mixare (folosind telul). - Dizolvați drojdia și mierea în apă călduță, apoi adăugați î...
Vezi mai mult >Bienenstich (prăjitura înțepătura albinei)
- Puneți drojdia și laptele cald în vasul de mixare (folosind cârligul pentru frământat) și amestecați. - Adăugați restul ingredient...
Vezi mai mult >Brioșe Chelsea (desert tradițional din Mar...
- Puneți drojdia și laptele cald în vasul de mixare (folosind spiralele pentru frământat) și amestecați. - Adăugați restul ingredientelor...
Vezi mai mult >Aluat pentru panettone
- Puneți laptele, drojdia și jumătate din cantitatea de făină în vasul de mixare. Amestecați timp de 2-3 min. folosind spiralele pentru frăm&a...
Vezi mai mult >Tort Caprese
- Mărunțiți fin migdalele lăsate în coajă și ciocolata în tocător, folosind discul reversibil pentru răzuire (partea de răzuire finaă....
Vezi mai mult >Pâine țărănească din aluat dospit
- Puneți făină, sarea, condimentele pentru pâine, mierea și semințele de floarea soarelui în vasul de mixare și amestecați. Faceți o mică&nbs...
Vezi mai mult >Guglhupf (cozonac tradițional german)
- Amestecați grăsimea și zahărul în vasul de mixare (folosind telul) până când amestecul devine pufos, apoi adăugați gălbenuș...
Vezi mai mult >Ruladă elvețiană cu cremă și fructe
- Incălziți cuptorul la 200°C și căptușiți o tavă cu hârtie de copt. - Folosind telul, amestecați ouale, împreună cu apa, za...
Vezi mai mult >