Image

Pâine țărănească din aluat dospit

Ingrediente

- 70 g făină integrală de secară

- 200 g făină de secară, tip 1370

- 200 g făină de grâu, tip 550

- 275 g făină de grâu, tip 1050

- ½ lingură de sare

- 1-1½ lingură de condimente pentru pâine

- ½ lingură de miere

- 20 g semințe de floarea soarelui

- ¾ cub de drojdie proaspătă sau 1 ½ pachet de drojdie uscată

- 450-500 ml apă călduță

- 100 g aluat dospit (preparat în avans)

- puțină făină de secară

- ulei

Image
Sel gris

Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.

Image
Ulei de floarea soarelui

Este extras din seminte de floarea soarelui. Deschis la culoare, usor gust de nuci. Pentru salate, prajit si copt.

Image
Ulei din germeni de porumb

Din germenii boabelor de porumb. Pentru preparate inabusite, pentru prajit si copt, precum si pentru salate.

Image
Ulei de masline

Din fructele maslinului, culoarea de la un verde puternic pana la un galben deschis. Pentru salate si bucataria mediteraneana.

Mod de preparare

- Puneți făină, sarea, condimentele pentru pâine, mierea și semințele de floarea soarelui în vasul de mixare și amestecați. Faceți o mică adâncitură în mijlocul compoziției și puneți drojdia fărămițată în ea, apoi amestecați totul cu puțină apă călduță și adăugați aluatul dospit.

- Treptat, adăugați restul de apă și amestecați toate ingredientele până când veți obține un aluat omogen, utilizând spiralele pentru frământat. Mai frământați aluatul câteva minute și cu mâinile și formați o bilă mare.

- Presărați făina într-un coș de pâine rotund (aprox. 25 cm diametru). Puneți bila de aluat în coș și presărați din nou cu făina. Acoperiți și lăsați să crească într-un loc cald timp de 20-30 min.

- Între timp, preîncălziți cuptorul la 300°C. Ungeți o tavă pentru copt cu ulei și apoi presărați puțină făina.

- Răsturnați aluatul în tava pentru copt și înțepați-l de câteva ori. Coaceți pâinea timp de 8 min. la 300°C și apoi timp de aprox. 30-40 min. la 200°C.


Sfat: Pâinea este coaptă atunci când este crocantă și rumenă și suna a gol când o lovim ușor.

Ajutorul perfect pentru rețetă

Image
MUM54A00 Robot de bucătărie MUM5 Culoare: alb / adventurous grey

Design modern și atrăgător pentru orice bucătărie

Vezi mai mult >
Image
MUM54D00 Robot de bucătărie MUM5 Culoare: alb / albastru dinamic

Design modern și atrăgător pentru orice bucătărie

Vezi mai mult >

Rețete din aceeași categorie

Lipie turcească

- Puneți 200 g de făină în vasul de mixare (folosind telul). - Dizolvați drojdia și mierea în apă călduță, apoi adăugați î...

Vezi mai mult >

Bienenstich (prăjitura înțepătura albinei)

- Puneți drojdia și laptele cald în vasul de mixare (folosind cârligul pentru frământat) și amestecați. - Adăugați restul ingredient...

Vezi mai mult >

Brioșe Chelsea (desert tradițional din Mar...

- Puneți drojdia și laptele cald în vasul de mixare (folosind spiralele pentru frământat) și amestecați. - Adăugați restul ingredientelor...

Vezi mai mult >

Aluat pentru panettone

- Puneți laptele, drojdia și jumătate din cantitatea de făină în vasul de mixare. Amestecați timp de 2-3 min. folosind spiralele pentru frăm&a...

Vezi mai mult >

Tort Caprese

- Mărunțiți fin migdalele lăsate în coajă și ciocolata în tocător, folosind discul reversibil pentru răzuire (partea de răzuire finaă....

Vezi mai mult >

Pâine țărănească din aluat dospit

- Puneți făină, sarea, condimentele pentru pâine, mierea și semințele de floarea soarelui în vasul de mixare și amestecați. Faceți o mică&nbs...

Vezi mai mult >

Guglhupf (cozonac tradițional german)

- Amestecați grăsimea și zahărul în vasul de mixare (folosind telul) până când amestecul devine pufos, apoi adăugați gălbenuș...

Vezi mai mult >

Ruladă elvețiană cu cremă și fructe

- Incălziți cuptorul la 200°C și căptușiți o tavă cu hârtie de copt. - Folosind telul, amestecați ouale, împreună cu apa, za...

Vezi mai mult >