Negresă cu ciocolată
Ingrediente
- 450 g zahăr tos
- 150 g făină simplă
- 65 g cacao
- ½ linguriță de praf de copt
- ½ linguriță sare
- 225 g unt topit
- ½ linguriță de esența de vanilie
- 4 ouă mari, bătute
- 125 g ciocolată neagră
- 125 g ciocolată albă
Mod de preparare
- Preîncălziți cuptorul la 160°C cu funcția convecție de aer fierbinte. Ungetț ușor tava de copt și tapetați-o cu hârtie pentru copt.
- În vasul de mixare, răzuiți mai intâi ciocolata neagră, apoi, separat, pe cea albă.
- Puneți zahărul în vasul de mixare și cerneți făina, cacaua, praful de copt și sarea peste el.
Amestecați toate ingredientele.
- Adaugați apoi untul topit și răcit puțin, vanilia și ouale și amestecați până se omogenizează ingredientele, utilizând telul. Apoi, încorporați ciocolata mărunțită.
- Turnați amestecul în tava de copt și coaceți în cuptor timp de 45-50 min., până devine solid. Suprafața prăjiturii trebuie sa aibă o crustă crocanta și maronie, iar interiorul trebuie să fie compact și lipicios.
- Lăsați prăjitura la răcit pe un grătar și apoi tăiați-o în cuburi.
Sfat: se recomandă folosirea unei tăvi de 30 x 20 cm.
Ajutorul perfect pentru rețetă

MUM4655EU Robot de bucătărie, alb ProfiMixx
MUM4 - robotul de bucătărie câștigător al testului Stiftung Warentest - oferă calitatea excepțională Bosch și o gamă largă de accesorii...
Vezi mai mult >Rețete din aceeași categorie
Biscuiți cu ciocolată
- Puneți toate ingredientele în vasul de mixare. (Untul trebuie scos din frigider cu cel puțin o oră înainte și tăiat în bucăți mi...
Vezi mai mult >Negresă cu ciocolată
- Preîncălziți cuptorul la 160°C cu funcția convecție de aer fierbinte. Ungetț ușor tava de copt și tapetați-o cu hârtie pentru copt...
Vezi mai mult >Prăjitură cu brânză în stil suedez
- Amestecați toate ingredientele pentru blat în vasul de mixare, folosind spiralele pentru frământat. Când compoziția este omogenă, sco...
Vezi mai mult >Tartă Tatin (desert tradițional franțuzesc...
- Curățați merele și îndepărtați mijlocul, apoi tăiați fiecare măr în șaisprezece părți. - Pentru caramel, puneți zahărul într-o cra...
Vezi mai mult >Prăjitură cu morcov
- Pregătiți discul de răzuire și răzuiți fin alunele. - Curățați morcovii și tăiați-le capetele. - Stoarceți morcovii și amestecați sucul cu z...
Vezi mai mult >Lipie turcească
- Puneți 200 g de făină în vasul de mixare (folosind telul). - Dizolvați drojdia și mierea în apă călduță, apoi adăugați î...
Vezi mai mult >Bienenstich (prăjitura înțepătura albinei)
- Puneți drojdia și laptele cald în vasul de mixare (folosind cârligul pentru frământat) și amestecați. - Adăugați restul ingredient...
Vezi mai mult >Brioșe
- Aduceți laptele la punctul de fierbere și adăugați sare, zahăr și unt. Amestecați până când s-a topit untul, iar sarea și zahărul s-au...
Vezi mai mult >