Image

Mousse au Chocolat

Ingrediente

- 250 g ciocolată de menaj

- 5 gălbenușuri

- 50 g zahăr pudră

- 4 albușuri

- 1 vârf de linguriță de sare

- 500 ml smântână pentru frișcă

- 2 cl coniac

- 1 espresso

Mod de preparare

- Tăiați ciocolata în bucăți mici. Dizolvați-o într-un bol de metal pus într-o cratiță cu apă în clocot, împreună cu espressoul și amestecați până la omogenizare. Dați la o parte și lăsați să se răcească la temperatura camerei.

- În alt bol de metal, bateți 5 gălbenușuri și zahărul pudră pe baia de aburi până ce amestecul devine alb și pufos.

- În vasul de mixare, bateți mai întâi smântâna, și apoi albușurile împreună cu sarea până capătă consistență.

- Când ciocolata și gălbenușurile pufoase sunt la aceeași temperatură, încorporați treptat ciocolata în gălbenușuri, apoi alternativ și albușurile, și smântâna. Pentru a finaliza adăugați coniacul. Aveți grijă să nu amestecați prea mult deoarece albușurile și smântâna s-ar putea separa din nou.

- Lăsați spuma la rece cel puțin 3-4 ore.

Rețete din aceeași categorie

Smoothie cu afine și banane

- Tăiați bananele în bucăți mici, apoi pasați toate ingredientele în blender. - Răzuiți ciocolata folosind inserția pentru răzuire....

Vezi mai mult >

Green Detox Smoothie

Este simplu: Se spală spanacul. Se curăță morcovii, mango,bananele și ghimbirul. Pune toate ingredientele, inclusiv miezul de nucă, apă și turmeric &icir...

Vezi mai mult >

Sufleu de lămâie

- Stoarceți citricele și turnați sucul obținut într-o cratiță în care ați pus circa 50 g de zahăr, apoi fierbeți la foc mic până&n...

Vezi mai mult >

Înghețată cu aromă de lămâie

- Scoateți cuburile de gheață din congelator și lăsați-le pe o farfurie cel puțin 10 min. - Decojiti lămâia, având grijă să ...

Vezi mai mult >

Carte de rețete SlowJuicer

Fructele si legumele sunt atat de sanatoase deoarece sunt pline de antioxidanti. Acestia sunt substante care reduc inflamatiile din organism si care ince...

Vezi mai mult >

Cafè Granita cu desert rafinat de trufe

- Pentru Granita se iau două felii dintr-o portocală și se taie pe jumătate. Apoi restul portocalelor se storc. Se bate smântâna pentru a obț...

Vezi mai mult >

Sufleu de brânză de vaci

- Bateți gălbenușurile cu zahărul pudra până ce compoziția se deschide la culoare și devine cremoasă, apoi răsturnați-o într-un bol...

Vezi mai mult >

Cremă de mere cu biscuiți cu migdale

Crema de mere: - Curățați și scoateți mijlocul merelor. Tăiați bucăți și puneți la foc în apă, vin și scorțișoară până se înmoaie....

Vezi mai mult >