Image

Înghețată cu aromă de lămâie

Ingrediente

- ½ lămâie

- 1 linguriță de zahăr

- 5 cuburi de gheață

Image
Citronela

Gust: amarui, similar lamaii
Utilizare: fructe de mare, peste, pasare, supe, mancaruri cu curry

Mod de preparare

- Scoateți cuburile de gheață din congelator și lăsați-le pe o farfurie cel puțin 10 min.

- Decojiti lămâia, având grijă să îndepărtați complet pielita alba de pe fruct.

- Amestecați zahărul în blender (cantitatea de zahăr poate fi mai mare sau mai mică, după gust), apoi adăugați lămâia decojită. Porniți blenderul de 2 sau de 3 ori cu funcția „Impuls”.

- Adăugați apoi cuburile de gheață. Dacă gheață pare prea „uscată” din cauza conținutului ridicat de calcar din apă, adăugați 2-3 lingurițe de apă. Închideți capacul cu atenție și amestecați folosind funcția „Impuls” până când gheața este zdrobită.

- Amestecați timp de 1 min. la trepte de viteză consecutive până la treapta de putere 3.

- Înghețata se servește în boluri mici.

Ajutorul perfect pentru rețetă

Image
MCM3200W Robot de bucătărie compact Putere: 800 W Culoare: alb / gri

MultiTalent 3 - robotul de bucătărie compact şi versatil, cu peste 50 funcţii. Să gătești acum este o joacă de copil.

Vezi mai mult >

Rețete din aceeași categorie

Mousse au Chocolat

- Tăiați ciocolata în bucăți mici. Dizolvați-o într-un bol de metal pus într-o cratiță cu apă în clocot, împreună...

Vezi mai mult >

Sufleu de brânză de vaci

- Bateți gălbenușurile cu zahărul pudra până ce compoziția se deschide la culoare și devine cremoasă, apoi răsturnați-o într-un bol...

Vezi mai mult >

Smoothie de fructe proaspete și ghimbir

- Se spală bine frunzele de valeriană. - Se taie în sferturi para, banana și maracuja și se adaugă în vas. - Se curăță ghimb...

Vezi mai mult >

Cafè Granita cu desert rafinat de trufe

- Pentru Granita se iau două felii dintr-o portocală și se taie pe jumătate. Apoi restul portocalelor se storc. Se bate smântâna pentru a obț...

Vezi mai mult >

Prăjitură acadea cu aspect de confeti

Pentru amestecul de prăjitură: Preîncălzește cuptorul la 180°C. Unge și presară cu făină forma de copt. Pune margarina/untul într-un...

Vezi mai mult >

Glazură din zahăr pentru modelare și decor...

- Bateți bine albușul cu zahărul pudră. - împărțiți în cantități mici și apoi colorați-le. - Adăugați în compoziție zahăr pudră sau z...

Vezi mai mult >

Găluște cu căpșune

- îndepărtați coaja de pe pâinea albă și fărămițați-o fin. - Puneți firmiturile în vasul de mixare împreună cu br&ac...

Vezi mai mult >

Smoothie cu afine și banane

- Tăiați bananele în bucăți mici, apoi pasați toate ingredientele în blender. - Răzuiți ciocolata folosind inserția pentru răzuire....

Vezi mai mult >