Guglhupf (cozonac tradițional german)
Ingrediente
- 100 g unt sau margarină
- 100 g zahăr
- 2 gălbenușuri
- 1 ou întreg
- 500 g făină simplă
- 2 plicuri drojdie uscată
- 1 vârf de lingurița de sare
- 250 ml lapte
- 100 g stafide, spălate
- 50 g alune pisate (sau alune întregi măruntite în blender)
- 50 g coajă de portocală glasată, răzuită fin
- 50 g coaja de lămâie glasată, răzuită fin
- 1 lingură de rom
- puțină margarină pentru tavă
- 50 g fulgi de migdale
Mod de preparare
- Amestecați grăsimea și zahărul în vasul de mixare (folosind telul) până când amestecul devine pufos, apoi adăugați gălbenușul și oul întreg.
- Amestecați făina cu drojdia uscată și încorporați amestecul obținut în compoziția de grăsime și ou, alternând cu laptele. Frământați aluatul bine până când devine moale și lucios.
- Uscați stafidele și presărați-le cu făină. Apoi, încorporați-le iîn cocă odată cu ingredientele rămase, folosind spiralele pentru frămîntat.
- Ungeți cu grăsime o formă de prăjitură inel și căptușiti cu fulgi de migdale. Puneți aluatul în formă și lăsați să crească timp de aprox. 40 min. Apoi, coaceți în cuptorul preîncălzit la 190°C timp de aprox. 50-60 min.
Sfat: Aluatul cu drojdie poate fi pus în cuptor să crească. În acest caz, acoperiți vasul cu un prosop umed și puneți-l pe raftul din mijloc al cuptorului, la 40°C, folosind încălzirea superioară și pe cea inferioară.
Ajutorul perfect pentru rețetă

MUM52120 Robot de bucătărie MUM5 Culoare carcasă alb
MUM5 - robot de bucătărie puternic, premiat pentru design - multifuncțional, ușor de utilizat și de calitate excepțională Bosch.
Vezi mai mult >
MUM54251 Robot de bucătărie MUM5 Culoare carcasă alb
MUM5 - un robot de bucătărie puternic şi premiat pentru design - multifuncţional, uşor de utilizat, totul la calitatea excepţională Bos...
Vezi mai mult >Rețete din aceeași categorie
Tartă Tatin (desert tradițional franțuzesc...
- Curățați merele și îndepărtați mijlocul, apoi tăiați fiecare măr în șaisprezece părți. - Pentru caramel, puneți zahărul într-o cra...
Vezi mai mult >Brioșe Chelsea (desert tradițional din Mar...
- Puneți drojdia și laptele cald în vasul de mixare (folosind spiralele pentru frământat) și amestecați. - Adăugați restul ingredientelor...
Vezi mai mult >Gogoși tiroleze
- Puneți laptele călduț în vasul de mixare împreună cu 100 g de făină și drojdia. Amestecați folosind cârligul pentru fr...
Vezi mai mult >Tort cu ricotta (desert tradițional italia...
- Amestecați ricotta cu zăharul și sarea în vasul de mixare, folosind telul, până când obțineți un amestec cremos. - Adăugați z...
Vezi mai mult >Negresă cu ciocolată
- Preîncălziți cuptorul la 160°C cu funcția convecție de aer fierbinte. Ungetț ușor tava de copt și tapetați-o cu hârtie pentru copt...
Vezi mai mult >Bezele
- Cu ajutorul telului, bateți spuma albușurile împreună cu sucul de lămâie în vasul de mixare. Adăugați zahăr și zahăr vanilat p&a...
Vezi mai mult >Bienenstich (prăjitura înțepătura albinei)
- Puneți drojdia și laptele cald în vasul de mixare (folosind cârligul pentru frământat) și amestecați. - Adăugați restul ingredient...
Vezi mai mult >Guglhupf (cozonac tradițional german)
- Amestecați grăsimea și zahărul în vasul de mixare (folosind telul) până când amestecul devine pufos, apoi adăugați gălbenuș...
Vezi mai mult >