Image

Guglhupf (cozonac tradițional german)

Ingrediente

- 100 g unt sau margarină

- 100 g zahăr

- 2 gălbenușuri

- 1 ou întreg

- 500 g făină simplă

- 2 plicuri drojdie uscată

- 1 vârf de lingurița de sare

- 250 ml lapte

- 100 g stafide, spălate

- 50 g alune pisate (sau alune întregi măruntite în blender)

- 50 g coajă de portocală glasată, răzuită fin

- 50 g coaja de lămâie glasată, răzuită fin

- 1 lingură de rom

- puțină margarină pentru tavă

- 50 g fulgi de migdale

Mod de preparare

- Amestecați grăsimea și zahărul în vasul de mixare (folosind telul) până când amestecul devine pufos, apoi adăugați gălbenușul și oul întreg.

- Amestecați făina cu drojdia uscată și încorporați amestecul obținut în compoziția de grăsime și ou, alternând cu laptele. Frământați aluatul bine până când devine moale și lucios.

- Uscați stafidele și presărați-le cu făină. Apoi, încorporați-le iîn cocă odată cu ingredientele rămase, folosind spiralele pentru frămîntat.

- Ungeți cu grăsime o formă de prăjitură inel și căptușiti cu fulgi de migdale. Puneți aluatul în formă și lăsați să crească timp de aprox. 40 min. Apoi, coaceți în cuptorul preîncălzit la 190°C timp de aprox. 50-60 min.


Sfat: Aluatul cu drojdie poate fi pus în cuptor să crească. În acest caz, acoperiți vasul cu un prosop umed și puneți-l pe raftul din mijloc al cuptorului, la 40°C, folosind încălzirea superioară și pe cea inferioară.

Ajutorul perfect pentru rețetă

Image
MUM52120 Robot de bucătărie MUM5 Culoare carcasă alb

MUM5 - robot de bucătărie puternic, premiat pentru design - multifuncțional, ușor de utilizat și de calitate excepțională Bosch.

Vezi mai mult >
Image
MUM54251 Robot de bucătărie MUM5 Culoare carcasă alb

MUM5 - un robot de bucătărie puternic şi premiat pentru design - multifuncţional, uşor de utilizat, totul la calitatea excepţională Bos...

Vezi mai mult >

Rețete din aceeași categorie

Tartă Tatin (desert tradițional franțuzesc...

- Curățați merele și îndepărtați mijlocul, apoi tăiați fiecare măr în șaisprezece părți. - Pentru caramel, puneți zahărul într-o cra...

Vezi mai mult >

Brioșe Chelsea (desert tradițional din Mar...

- Puneți drojdia și laptele cald în vasul de mixare (folosind spiralele pentru frământat) și amestecați. - Adăugați restul ingredientelor...

Vezi mai mult >

Gogoși tiroleze

- Puneți laptele călduț în vasul de mixare împreună cu 100 g de făină și drojdia. Amestecați folosind cârligul pentru fr...

Vezi mai mult >

Tort cu ricotta (desert tradițional italia...

- Amestecați ricotta cu zăharul și sarea în vasul de mixare, folosind telul, până când obțineți un amestec cremos. - Adăugați z...

Vezi mai mult >

Negresă cu ciocolată

- Preîncălziți cuptorul la 160°C cu funcția convecție de aer fierbinte. Ungetț ușor tava de copt și tapetați-o cu hârtie pentru copt...

Vezi mai mult >

Bezele

- Cu ajutorul telului, bateți spuma albușurile împreună cu sucul de lămâie în vasul de mixare. Adăugați zahăr și zahăr vanilat p&a...

Vezi mai mult >

Bienenstich (prăjitura înțepătura albinei)

- Puneți drojdia și laptele cald în vasul de mixare (folosind cârligul pentru frământat) și amestecați. - Adăugați restul ingredient...

Vezi mai mult >

Guglhupf (cozonac tradițional german)

- Amestecați grăsimea și zahărul în vasul de mixare (folosind telul) până când amestecul devine pufos, apoi adăugați gălbenuș...

Vezi mai mult >