Image

Găluște cu căpșune

Ingrediente

(pentru aprox. 16-20 găluște)

- 16-20 căpșune

- 250 g brânză de vaci

- 500 g pâine albă, felii

- 50 g unt moale

- 3 gălbenușuri

- 2 linguri zahăr

- 140 g făină instant

- 1 vârf de linguriță de sare

Image
Sel gris

Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.

Image
Capsuni

Sunt primele bace din an, de la inceputul lunii iunie.

Mod de preparare

- îndepărtați coaja de pe pâinea albă și fărămițați-o fin.

- Puneți firmiturile în vasul de mixare împreună cu brânza de vaci, untul, gălbenușurile, făina instant și praful de sare și frământați până obțineti un aluat moale.

- Lăsați aluatul sa stea la rece timp de ½ ora. Între timp, puneți apa la fiert într-o cratiță.

- Spălați căpșunele și apoi uscați-le tamponându-le cu un șervețel de bucătărie.

- Modelați aluatul în biluțe și aplatizați-le în palmă. Puneți în interiorul fiecărei biluțe o căpșună și înveliți-o bine în aluat.

- Puneți găluștele în apa care fierbe încet și stingetți focul. Lăsați găluștele în apă aprox. 5 min.

- Înainte de a le servi, treceți găluștele printr-un amestec de unt topit și pesmet.


Sfat: Aluatul poate fi inghețat și umplut altă dată cu amestecuri dulci sau picante (de ex., carne tocată).

Ajutorul perfect pentru rețetă

Image
MCM3200W Robot de bucătărie compact Putere: 800 W Culoare: alb / gri

MultiTalent 3 - robotul de bucătărie compact şi versatil, cu peste 50 funcţii. Să gătești acum este o joacă de copil.

Vezi mai mult >

Rețete din aceeași categorie

Tiramisù

- Separați albușul de gălbenuș de la 10 ouă și bateți albușurile până ce capătă consistență. Apoi, puneți gălbenușurile î...

Vezi mai mult >

Carte de rețete SlowJuicer

Fructele si legumele sunt atat de sanatoase deoarece sunt pline de antioxidanti. Acestia sunt substante care reduc inflamatiile din organism si care ince...

Vezi mai mult >

Baci (specialitate italienească)

- Rupeți ciocolata în bucăți și topiți-o amestecată cu lapte în bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Apoi, amestecați până l...

Vezi mai mult >

Sufleu de lămâie

- Stoarceți citricele și turnați sucul obținut într-o cratiță în care ați pus circa 50 g de zahăr, apoi fierbeți la foc mic până&n...

Vezi mai mult >

Omletă sufleu

- Separați albușul de gălbenuș. Bateți albușurile împreună cu zahărul până capătă consistență. - Apoi, adăugați gălbenușuri...

Vezi mai mult >

Sufleu de brânză de vaci

- Bateți gălbenușurile cu zahărul pudra până ce compoziția se deschide la culoare și devine cremoasă, apoi răsturnați-o într-un bol...

Vezi mai mult >

Prăjitură acadea cu aspect de confeti

Pentru amestecul de prăjitură: Preîncălzește cuptorul la 180°C. Unge și presară cu făină forma de copt. Pune margarina/untul într-un...

Vezi mai mult >

Calendar din turtă dulce

- Fierbeți zahărul în 380 ml de apă, apoi lăsați la răcit. - Topiți mierea. - Dizolvati amoniacul în 130 ml de apă (rece) și bateți ou...

Vezi mai mult >