Găluște cu căpșune
Ingrediente
(pentru aprox. 16-20 găluște)
- 16-20 căpșune
- 250 g brânză de vaci
- 500 g pâine albă, felii
- 50 g unt moale
- 3 gălbenușuri
- 2 linguri zahăr
- 140 g făină instant
- 1 vârf de linguriță de sare
Mod de preparare
- îndepărtați coaja de pe pâinea albă și fărămițați-o fin.
- Puneți firmiturile în vasul de mixare împreună cu brânza de vaci, untul, gălbenușurile, făina instant și praful de sare și frământați până obțineti un aluat moale.
- Lăsați aluatul sa stea la rece timp de ½ ora. Între timp, puneți apa la fiert într-o cratiță.
- Spălați căpșunele și apoi uscați-le tamponându-le cu un șervețel de bucătărie.
- Modelați aluatul în biluțe și aplatizați-le în palmă. Puneți în interiorul fiecărei biluțe o căpșună și înveliți-o bine în aluat.
- Puneți găluștele în apa care fierbe încet și stingetți focul. Lăsați găluștele în apă aprox. 5 min.
- Înainte de a le servi, treceți găluștele printr-un amestec de unt topit și pesmet.
Sfat: Aluatul poate fi inghețat și umplut altă dată cu amestecuri dulci sau picante (de ex., carne tocată).
Ajutorul perfect pentru rețetă

MCM3200W Robot de bucătărie compact Putere: 800 W Culoare: alb / gri
MultiTalent 3 - robotul de bucătărie compact şi versatil, cu peste 50 funcţii. Să gătești acum este o joacă de copil.
Vezi mai mult >Rețete din aceeași categorie
Tiramisù
- Separați albușul de gălbenuș de la 10 ouă și bateți albușurile până ce capătă consistență. Apoi, puneți gălbenușurile î...
Vezi mai mult >Carte de rețete SlowJuicer
Fructele si legumele sunt atat de sanatoase deoarece sunt pline de antioxidanti. Acestia sunt substante care reduc inflamatiile din organism si care ince...
Vezi mai mult >Baci (specialitate italienească)
- Rupeți ciocolata în bucăți și topiți-o amestecată cu lapte în bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Apoi, amestecați până l...
Vezi mai mult >Sufleu de lămâie
- Stoarceți citricele și turnați sucul obținut într-o cratiță în care ați pus circa 50 g de zahăr, apoi fierbeți la foc mic până&n...
Vezi mai mult >Omletă sufleu
- Separați albușul de gălbenuș. Bateți albușurile împreună cu zahărul până capătă consistență. - Apoi, adăugați gălbenușuri...
Vezi mai mult >Sufleu de brânză de vaci
- Bateți gălbenușurile cu zahărul pudra până ce compoziția se deschide la culoare și devine cremoasă, apoi răsturnați-o într-un bol...
Vezi mai mult >Prăjitură acadea cu aspect de confeti
Pentru amestecul de prăjitură: Preîncălzește cuptorul la 180°C. Unge și presară cu făină forma de copt. Pune margarina/untul într-un...
Vezi mai mult >Calendar din turtă dulce
- Fierbeți zahărul în 380 ml de apă, apoi lăsați la răcit. - Topiți mierea. - Dizolvati amoniacul în 130 ml de apă (rece) și bateți ou...
Vezi mai mult >