Focaccia cu ricotta
Ingrediente
Aluat pentru pizza:
- 500 g făină simplă
- 1 pachet de drojdie uscată
- 1 lingură zahăr
- un praf de sare
- 40 ml ulei
- 250-300 ml apă călduță
Umplutura:
- 500 g ricotta
- 2 gălbenușuri
- 50 g brânză feta sau parmezan
- sare si piper
- 2 lingurițe de ulei vegetal sau de măsline
- 1 ou
Mod de preparare
- Puneți drojdia și apa călduță în vasul mixerului (folosind spiralele pentru frământat) și amestecați.
- Adăugați ingredientele rămase și frământați până obțineți un aluat omogen.
- Puneți capacul deasupra vasului de mixare și așezați-l într-un loc călduț până când aluatul va fi crescut vizibil
(aprox. 45 min.).
- Mai frământați aluatul câteva minute.
- Împărțiți aluatul în două porții și întindeți foi de aprox. 1 cm grosime pe o suprafață pe care ați presărat făină.
Una dintre foile de aluat trebuie să aibă aproximativ aceeași mărime ca tava de copt, iar cealaltă trebuie să fie cu cel puțin 4 cm mai mare. Ungeți tava cu două lingurițe de ulei și așezati foaia mai mare în tavă. Înțepați foaia cu o furculiță de câteva ori.
- Puneți ricotta împreună cu restul ingredientelor în vasul de mixare, amestecați-le, apoi puneți amestecul obținut peste foaia de aluat. Așezati foaia mai mică de aluat deasupra pentru a inchide focaccia. Apăsați marginile foilor de aluat pentru a le lipi.
- Înțepați foccacia în mai multe locuri cu o furculiță și lăsați-o la crescut acoperită cu un prosop umed timp de aproximativ 1 ora. Apoi ungeți focaccia cu oul bătut și coacțti-o timp de 25 min. la 200°C.
Ajutorul perfect pentru rețetă

MUM52120 Robot de bucătărie MUM5 Culoare carcasă alb
MUM5 - robot de bucătărie puternic, premiat pentru design - multifuncțional, ușor de utilizat și de calitate excepțională Bosch.
Vezi mai mult >Rețete din aceeași categorie
Chifteluțe din năut (falafel)
- Lăsați năutul la înmuiat în apă peste noapte. - Scurgeți apa și fierbeți năutul în supa de legume până se în...
Vezi mai mult >Humus de mazăre
- Fierbeți măzarea timp de 3 min. și apoi lăsați-o să se răcească. - Pasați mazarea și menta până obtineți un piure. - Mărunțiți usturo...
Vezi mai mult >Legume reci la grătar
- Spălați legumele - Tăiați vânăta și cepele în două. Tăiați felii ardeiul roșu și pe cei verzi cu discul de feliat. Roșiile rămân...
Vezi mai mult >Pesto roșu
Se scurg roșiile. Semințele de pin se prăjesc ușor în tigaie și se lasă la răcit. Parmezanul se taie în bucăți mici. Se curăță usturoiul. Se...
Vezi mai mult >Smoothie de legume cu ardei gras
- Ardeiul gras se taie in jumatate, se scot semintele si pulpa alba din interior, apoi se taie in bucati mari. - In cazul rosiilor, se scoate miezul, du...
Vezi mai mult >Salată de crudități
- Puneți ouăle în blender, împreună cu muștarul, sarea, piperul, zeama de lămâie și zahărul și amestecați câteva secunde la o tre...
Vezi mai mult >Mini quiche cu semințe de pin și roșii che...
- Încălziți cuptorul la 200°C. - Tăiați roșiile în jumătate și așezați-le una lângă cealaltă într-un vas termore...
Vezi mai mult >Smoothie de castraveti, chefir si iaurt
- Pentru prepararea acestui smoothie, castravetele se spala, se sterge si se taie 4 felii subtiri longitudinale cu ajutorul feliatorului de legume. - Se...
Vezi mai mult >