Image

Cod cu dovlecel și curry

Ingrediente

- 500 g dovlecei
- 1 ceapă
- 100 ml smântână
- 150 g crème fraîche
- 3 lingurițe curry
- 2 lingurițe sare
- 1 lingură zahăr
- 1 lingurițe amestec de condimente pentru supă
- 2 galbenușuri
- piper proaspăt măcinat
- 400 g cod
- 3 linguri de pesmet

Image
Curcuma (Turmeric)
Locația ingredientului:

India de Vest

Aroma de piper. Mai ales pentru curry-uri, chutney etc.

Image
Piper Roșu

Notă delicioasă, iute, de ex. în tartar de somon sau supe de pește.

Image
Piper de Sichuan

Nota proaspata, picanta. Pentru peste si carne, insa si in deserturi.

Image
Citronela

Gust: amarui, similar lamaii
Utilizare: fructe de mare, peste, pasare, supe, mancaruri cu curry

Image
Sel gris

Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.

Image
Fleur de Sel

Cea mai buna sare de mare si in consecinta si cea mai scumpa. Se formeaza in zilele toride si fara vant la suprafata apei si se colecteaza manual.

Mod de preparare

- Preîncălziți cuptorul la 180°C. Spălați dovleceii, curățați ceapa și mărunțiți-le cu ajutorul robotului (folosind discul reversibil pentru mărunțire).
- Amestecați smântâna, crème fraiche, curry, sarea, piperul, zaharul, galbenușurile și condimentele pentru supă în vasul de mixare, adăugați dovleceii și puneți compoziția într-o tavă termorezistentă.
- Tăiați codul în felii groase, condimentați cu sare și piper și așezați-l peste legume.
- Presărați cu pesmet pe deasupra codului și coaceți în cuptor timp de 20 min.

Sfat: Vă recomandăm să serviți acest fel cu orez asiatic aromat.

Ajutorul perfect pentru rețetă

Image
MUM52120 Robot de bucătărie MUM5 Culoare carcasă alb

MUM5 - robot de bucătărie puternic, premiat pentru design - multifuncțional, ușor de utilizat și de calitate excepțională Bosch.

Vezi mai mult >

Rețete din aceeași categorie

Pappardelle cu somon

- Amestecați faina și oul în vasul de mixare (folosind spiralele pentru frământat). - Aluatul pentru paste este gata atunci cand devine fă...

Vezi mai mult >

Cod cu dovlecel și curry

- Preîncălziți cuptorul la 180°C. Spălați dovleceii, curățați ceapa și mărunțiți-le cu ajutorul robotului (folosind discul reversibil pentru mă...

Vezi mai mult >

Biban de mare

- Eviscerați și spălați bibanul, apoi puneți pestele într-o tavă înaltă pentru cuptor și condimentați cu sare și piper. - Puneți p...

Vezi mai mult >

Piroșcă cu carne

- Pregătiți tocătorul de carne cu sită. Tăiați carnea în bucăți lungi și tocați-o de două ori. - Puneți drojdia și laptele călduț &ici...

Vezi mai mult >

Sufleu cu dovlecel și feta

- Preîncălziți cuptorul la 175°C. Întroduceți în robot discul pentru răzuire, cu partea groasă în sus și răzuiți dovlece...

Vezi mai mult >

Quiche Lorraine

- Pregătiți de mixare (folosind telul) și amestecați toate ingredientele pentru aluat (dar nu le amestecați mult timp). - Formați o bila din alua...

Vezi mai mult >

Șuncă la cuptor (specialitate suedeză)

- Crestați ușor crusta bucății de șuncă, fără a ajunge la carne, apoi introduceți cuișoarele în tăieturi și legați carnea bine cu ață&nbs...

Vezi mai mult >

Legume gratinate (rădăcinoase) cu tocană p...

Taiați carnea în cuburi de aprox. 3 cm și rumeniți-o într-o tigaie. Apoi, puneți-o într-o cratiță, presărați cu faină și sare și a...

Vezi mai mult >