Clătite din dovlecel și morcov
Ingrediente
- 350 g dovlecei
- 250 g morcovi
- sare
- piper negru, proaspăt măcinat
- ½ lingurița chimen
- 3 ouă
- 3 linguri pesmet
- ulei pentru prăjit
- 200 g cremă de brânza nedegresată
- 75 ml lapte
- 1 - 2 linguri de sos picant
Mod de preparare
- Spălați dovleceii și curățați morcovii, apoi taiați-i folosind discul reversibil pentru răzuire.
- Puneți legumele tăiate astfel în vasul de mixare, adaugați sarea și piperul, chimenul, ouăle și pesmetul și amestecați bine cu un tel.
- Puneți la foc mediu o cantitate suficientă de ulei într-o tigaie mare, apoi puneți în tigaie aprox. 1 lingură cu vârf din amestecul de dovlecel și morcov pentru fiecare clatită și apăsați cu o spatulă până când se aplatizează. Prajiți pe ambele parți până când se rumenește.
- Între timp, amestecați în blender crema de brânză și laptele până la omogenizare, apoi adaugați sosul condimentat și asezonați cu ierburi aromatice. Serviți acest amestec alături de clătite.
Ajutorul perfect pentru rețetă

MUM4655EU Robot de bucătărie, alb ProfiMixx
MUM4 - robotul de bucătărie câștigător al testului Stiftung Warentest - oferă calitatea excepțională Bosch și o gamă largă de accesorii...
Vezi mai mult >Rețete din aceeași categorie
Șuncă la cuptor (specialitate suedeză)
- Crestați ușor crusta bucății de șuncă, fără a ajunge la carne, apoi introduceți cuișoarele în tăieturi și legați carnea bine cu ață&nbs...
Vezi mai mult >Piroșcă cu carne
- Pregătiți tocătorul de carne cu sită. Tăiați carnea în bucăți lungi și tocați-o de două ori. - Puneți drojdia și laptele călduț &ici...
Vezi mai mult >Pulpă de vițel în sos picant
- Clătiți puțin carnea cu apă rece și eliminați apa cu ajutorul unui șervețel. Cântăriți-o și condimentați-o cu sare și piper, apoi rumenitț-o...
Vezi mai mult >Biban de mare
- Eviscerați și spălați bibanul, apoi puneți pestele într-o tavă înaltă pentru cuptor și condimentați cu sare și piper. - Puneți p...
Vezi mai mult >Clătite din dovlecel și morcov
- Spălați dovleceii și curățați morcovii, apoi taiați-i folosind discul reversibil pentru răzuire. - Puneți legumele tăiate astfel în vasul de m...
Vezi mai mult >Supă Okroshka
Cartofii, ouăle, castraveții, ridichileșsi crenwurștii (sau carnea de pui) sunt tăiate cu tăietorul de cuburi. Smântâna și prazul se am...
Vezi mai mult >Pulpă de miel în crusta de capere și hrean
- Clatiți puțin carnea cu apă rece. Eliminați apa cu ajutorul unui servețel de bucătărie și condimentați-o cu sare și piper. - Amestecați untul, pă...
Vezi mai mult >Cod cu dovlecel și curry
- Preîncălziți cuptorul la 180°C. Spălați dovleceii, curățați ceapa și mărunțiți-le cu ajutorul robotului (folosind discul reversibil pentru mă...
Vezi mai mult >