Image

Chifteluțe din năut (falafel)

Ingrediente

pentru aprox. 30 de chifteluțe:

- 200 g năut

- 500 ml supă de legume

- 130 ml apă

- 130 ml lapte

- 30 g unt

- 50 g făină

- 4 ouă

- sare

- chimen

- nucșoară

- ulei pentru prăjit

Image
Nucșoară

Aromă intensă. Pentru piure de cartofi, gratenuri etc.

Image
Sare de Himalaya

Sarea de Himalaya, de culoare roz, este o sare gema care provine insa in cea mai mare parte din Pakistan sau din Polonia. O sare relativ scumpa, care poate fi gasita de ex. in magazinele cu produse organice.

Image
Sare de mare din Danemarca

Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.

Image
Sare Hawai

Sare de mare care capata o culoare neagra datorita carbunelui activ cu care este imbogatita.

Image
Sel gris

Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.

Image
Fleur de Sel

Cea mai buna sare de mare si in consecinta si cea mai scumpa. Se formeaza in zilele toride si fara vant la suprafata apei si se colecteaza manual.

Image
Ulei de arahide

Din samburii cojiti ai alunului de pamant. Cu gust delicat, pentru copt si prajit, precum si pentru salate.

Image
Ulei din germeni de porumb

Din germenii boabelor de porumb. Pentru preparate inabusite, pentru prajit si copt, precum si pentru salate.

Image
Ulei de floarea soarelui

Este extras din seminte de floarea soarelui. Deschis la culoare, usor gust de nuci. Pentru salate, prajit si copt.

Mod de preparare

- Lăsați năutul la înmuiat în apă peste noapte.

- Scurgeți apa și fierbeți năutul în supa de legume până se înmoaie. S-ar putea să fie necesar să mai adăugați apă.

- Fierbeți apa cu lapte și unt. Adăugați făina și amestecați aluatul obținut cu o lingură de lemn până când se desprinde de pereții vasului.

- Puneți aluatul în vasul de mixare (folosind telul) și adăugați treptat ouale, continuând să amestecați.

- Mărunțiți fin năutul în blender și amestecați cu pasta obținută anterior, apoi condimentați.

- Formați biluțe de 3 – 4 cm și prăjiți-le în ulei.
 

- Sfat: serviți cu un sos de iaurt.

Ajutorul perfect pentru rețetă

Image
MUM4655EU Robot de bucătărie, alb ProfiMixx

MUM4 - robotul de bucătărie câștigător al testului Stiftung Warentest - oferă calitatea excepțională Bosch și o gamă largă de accesorii...

Vezi mai mult >

Rețete din aceeași categorie

Gazpacho (Supă rece de roșii)

- Puneți două roșii deoparte. Crestați roșiile rămase și introduceți-le pentru câteva secunde în apă fierbinte. Apoi treceți-le pr...

Vezi mai mult >

Legume reci la grătar

- Spălați legumele - Tăiați vânăta și cepele în două. Tăiați felii ardeiul roșu și pe cei verzi cu discul de feliat. Roșiile rămân...

Vezi mai mult >

Aperitiv de pepene

- Puneți toate ingredientele în blender și amestecați-le timp de 1 min. la prima treaptă de viteză. - Apoi creșteti viteza la a doua treapt...

Vezi mai mult >

Pesto roșu

Se scurg roșiile. Semințele de pin se prăjesc ușor în tigaie și se lasă la răcit. Parmezanul se taie în bucăți mici. Se curăță usturoiul. Se...

Vezi mai mult >

Shake de capsuni si busuioc

- Spalati capsunile si indepartati coditele. De asemenea, spalati frunzele de busuioc si uscati-le foarte bine. - Adaugati capsunile impreuna cu busuioc...

Vezi mai mult >

Humus de mazăre

- Fierbeți măzarea timp de 3 min. și apoi lăsați-o să se răcească. - Pasați mazarea și menta până obtineți un piure. - Mărunțiți usturo...

Vezi mai mult >

Focaccia cu ricotta

- Puneți drojdia și apa călduță în vasul mixerului (folosind spiralele pentru frământat) și amestecați. - Adăugați ingredientele răma...

Vezi mai mult >

Supă cu legume julienne

- Fierbeți apa într-o cratiță mare. Scufundați oasele de vită în apă care fierbe timp de aprox. 30 sec., scurgeți și apoi clătiți-le cu...

Vezi mai mult >