Image

Căsuță din turtă dulce

Ingrediente

Pentru aproximativ 20 de biscuiți din turtă dulce:
- 250 g de sirop de melasă neagră
- 100 g de unt clarifiat
- 1 plic de mix de condimente pentru turtă dulce
- 250 g de făină de secară
- 1/2 de linguriță de bicarbonat de amoniu
- 1/2 de linguriță de bicarbonat de potasiu
- 100 ml de lapte
- 200 g de zăhar pudră
- 400 g de făina de grâu

Pentru ornare:
- aproximativ 500 g de făină de grâu
- 1 albuș de ou
- colorant alimentar pudră

Mod de preparare

- Fierbeț siropul de melasă neagră împreună cu 80 g de unt clarifiat; lasați la răcit 5 minute. Mixați amestecul împreună cu 250 g de făină de secară în vasul de mixare, utilizând spirală pentru aluat MaxxiMUM, până când se obține un aluat cu o consistență densă.
- Dizolvați în lapte bicarbonatul de amoniu, bicarbonatul de potasiu și zahărul și mixați amestecul împreună cu aluatul și cu cantitatea de unt clarifiat ramasă. Adăugați făină de grâu și mixați până când aluatul devine omogen și tare.
- Introduceți aluatul într-un recipient cu capac cu închidere etanșă și lăsați-l la dospit la temperatură camerei timp de cel puțin 24 de ore (se poate păstra chiar și două săptămâni).
- Preîncălziți cuptorul la o temperatură de 175 °C (în cazul unui cuptor cu convecție, la 160 °C). Întindeți aluatul până la obținerea unei grosimi de 6 mm (fără a mai adăuga făină). Utilizând un cuțit, tăiați aluatul în forme triunghiulare cu dimensiunea de aproximativ 7x10 cm. Tăiați fâșii, conform indicațiilor din pdf-ul cu tiparul căsuței, cu o lățime de aproximativ 10 mm și o lungime de aproximativ 18 mm.
- Resturile de aluat pot fi amestecate și întinse din nou. Coaceți aluatul într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt, timp de 15 minute. Dacă, ulterior, doriți să atârnați biscuiții din turtă dulce într-un pom de Crăciun, efectuați perforațiile pentru accesoriile de prindere a biscuiților imediat după scoaterea acestora din cuptor. Apoi lăsați biscuiții să se răcească.
- Amestecați zahărul pudră împreună cu albușul de ou până când se obține o glazură densă. Cu ajutorul unei pensule fine, aplicați pe suprafața biscuiților din turtă dulce mici picături de glazură sau trasați încet linii. Un strat mai gros de glazură va conferi un aspect mai atrăgător, însă este mai dificil de aplicat uniform, spre deosebire de un strat mai subțire. Este recomandat ca, mai întâi, să exersați pe o bucată de turtă dulce separată și să modificați consistența glazurii până la obținerea rezultatului optim. Glazura poate fi diluată din nou cu ușurință prin aplicarea câtorva picături de albuș de ou. Pe de altă parte, consistența glazurii poate fi îngroșată prin adăugarea unei cantități mici de zahăr pudră. Pentru un plus de culoare și farmec, aplicați colorant alimentar peste glazura albă.​

Ajutorul perfect pentru rețetă

Image
MUM9BX5S22 OptiMUM platinum silver Robot de bucătărie multifuncțional

Noul robot de bucătărie OptiMUM, cu design zvelt, elegant. Asigură rezultate perfecte de fiecare dată, cu ajutorul cântarului integrat,...

Vezi mai mult >

Rețete din aceeași categorie

Green Detox Smoothie

Este simplu: Se spală spanacul. Se curăță morcovii, mango,bananele și ghimbirul. Pune toate ingredientele, inclusiv miezul de nucă, apă și turmeric &icir...

Vezi mai mult >

Sufleu de lămâie

- Stoarceți citricele și turnați sucul obținut într-o cratiță în care ați pus circa 50 g de zahăr, apoi fierbeți la foc mic până&n...

Vezi mai mult >

Prăjitură acadea cu aspect de confeti

Pentru amestecul de prăjitură: Preîncălzește cuptorul la 180°C. Unge și presară cu făină forma de copt. Pune margarina/untul într-un...

Vezi mai mult >

Căsuță din turtă dulce

- Fierbeț siropul de melasă neagră împreună cu 80 g de unt clarifiat; lasați la răcit 5 minute. Mixați amestecul împreună cu 250 g de făină d...

Vezi mai mult >

Omletă sufleu

- Separați albușul de gălbenuș. Bateți albușurile împreună cu zahărul până capătă consistență. - Apoi, adăugați gălbenușuri...

Vezi mai mult >

Glazură din zahăr pentru modelare și decor...

- Bateți bine albușul cu zahărul pudră. - împărțiți în cantități mici și apoi colorați-le. - Adăugați în compoziție zahăr pudră sau z...

Vezi mai mult >

Cafè Granita cu desert rafinat de trufe

- Pentru Granita se iau două felii dintr-o portocală și se taie pe jumătate. Apoi restul portocalelor se storc. Se bate smântâna pentru a obț...

Vezi mai mult >

Sufleu de brânză de vaci

- Bateți gălbenușurile cu zahărul pudra până ce compoziția se deschide la culoare și devine cremoasă, apoi răsturnați-o într-un bol...

Vezi mai mult >