Image

Cartofi gratinați Dauphinois

Ingrediente

- 600 g cartofi (albi)
- sare
- piper proaspăt măcinat
- 70 g branză Emmental
- 1 cațel de usturoi
- 40 g unt
- 300 ml lapte
- 1 cutie de smântână pentru friscă

Image
Piper Roșu

Notă delicioasă, iute, de ex. în tartar de somon sau supe de pește.

Image
Piper de Sichuan

Nota proaspata, picanta. Pentru peste si carne, insa si in deserturi.

Image
Fleur de Sel

Cea mai buna sare de mare si in consecinta si cea mai scumpa. Se formeaza in zilele toride si fara vant la suprafata apei si se colecteaza manual.

Image
Sare de Himalaya

Sarea de Himalaya, de culoare roz, este o sare gema care provine insa in cea mai mare parte din Pakistan sau din Polonia. O sare relativ scumpa, care poate fi gasita de ex. in magazinele cu produse organice.

Mod de preparare

- Introduceți în robot discul reversibil de răzuire și radeți brânza.
- Curățați și spălați cartofii, tăiați-i în două pe lungime, apoi feliați-i cu ajutorul robotului, utilizând discul reversibil pentru feliere – partea pentru felii groase.
- Condimentați cu sare și piper, apoi adăugați jumatate din brânză.
- Curățați usturoiul și ungeți interiorul unei tăvi pentru sufleu cu el. Întindeți o lingură de unt în tavă și apoi asezați cartofii feliați.
- Amestecați laptele și smântâna, fierbeți amestecul și treceți-l printr-o sita. Apoi turnați-l uniform peste cartofi. Adaugați pe deasupra brânza rămasă și bucați mici de unt.
- Preîncălziți cuptorul la 200-225°C și coaceți timp de aprox. 45 min., până se rumenește.

Ajutorul perfect pentru rețetă

Image
MUM54251 Robot de bucătărie MUM5 Culoare carcasă alb

MUM5 - un robot de bucătărie puternic şi premiat pentru design - multifuncţional, uşor de utilizat, totul la calitatea excepţională Bos...

Vezi mai mult >

Rețete din aceeași categorie

Cartofi gratinați Dauphinois

- Introduceți în robot discul reversibil de răzuire și radeți brânza. - Curățați și spălați cartofii, tăiați-i în două pe lungime...

Vezi mai mult >

Pappardelle cu somon

- Amestecați faina și oul în vasul de mixare (folosind spiralele pentru frământat). - Aluatul pentru paste este gata atunci cand devine fă...

Vezi mai mult >

Cod cu dovlecel și curry

- Preîncălziți cuptorul la 180°C. Spălați dovleceii, curățați ceapa și mărunțiți-le cu ajutorul robotului (folosind discul reversibil pentru mă...

Vezi mai mult >

Biban de mare

- Eviscerați și spălați bibanul, apoi puneți pestele într-o tavă înaltă pentru cuptor și condimentați cu sare și piper. - Puneți p...

Vezi mai mult >

Quiche Lorraine

- Pregătiți de mixare (folosind telul) și amestecați toate ingredientele pentru aluat (dar nu le amestecați mult timp). - Formați o bila din alua...

Vezi mai mult >

Legume gratinate (rădăcinoase) cu tocană p...

Taiați carnea în cuburi de aprox. 3 cm și rumeniți-o într-o tigaie. Apoi, puneți-o într-o cratiță, presărați cu faină și sare și a...

Vezi mai mult >

Pulpă de miel în crusta de capere și hrean

- Clatiți puțin carnea cu apă rece. Eliminați apa cu ajutorul unui servețel de bucătărie și condimentați-o cu sare și piper. - Amestecați untul, pă...

Vezi mai mult >

Șuncă la cuptor (specialitate suedeză)

- Crestați ușor crusta bucății de șuncă, fără a ajunge la carne, apoi introduceți cuișoarele în tăieturi și legați carnea bine cu ață&nbs...

Vezi mai mult >