Image

Calendar din turtă dulce

Ingrediente

- 500 g zahăr
- 380 ml apă
- 500 g miere de albine
- 50 g amoniac alimentar
- 130 ml apă
- 50 g cuișoare
- 50 g scorțișoară
- 20 g condimente pentru turta dulce
- 4 ouă (marimea M)
- 1000 g făină de grâu tip 405
- 600 g făină întegrală de secară

De asemenea:
- 1 crenguță de copac
- bandă de cadou

Mod de preparare

- Fierbeți zahărul în 380 ml de apă, apoi lăsați la răcit.
- Topiți mierea.
- Dizolvati amoniacul în 130 ml de apă (rece) și bateți ouăle cu restul de condimente până obțineți o spumă.
- Adăugați compoziția cu miere și făină în MaxxiMum pentru frământarea aluatului.
- Rulați aluatul și întindeți pentru 24 de bucăți de turtă dulce.
-Apoi ungeți cu lapte și dați la cuptor la 170° C timp de aproximativ 13-15 minute.

Sfat: Turta dulce va fi mai fragedă dacă veți lăsa aluatul să dospească peste noapte.

Ajutorul perfect pentru rețetă

Image
MUM9BX5S22 OptiMUM platinum silver Robot de bucătărie multifuncțional

Noul robot de bucătărie OptiMUM, cu design zvelt, elegant. Asigură rezultate perfecte de fiecare dată, cu ajutorul cântarului integrat,...

Vezi mai mult >

Rețete din aceeași categorie

Tiramisù

- Separați albușul de gălbenuș de la 10 ouă și bateți albușurile până ce capătă consistență. Apoi, puneți gălbenușurile î...

Vezi mai mult >

Cremă de mere cu biscuiți cu migdale

Crema de mere: - Curățați și scoateți mijlocul merelor. Tăiați bucăți și puneți la foc în apă, vin și scorțișoară până se înmoaie....

Vezi mai mult >

Sufleu de lămâie

- Stoarceți citricele și turnați sucul obținut într-o cratiță în care ați pus circa 50 g de zahăr, apoi fierbeți la foc mic până&n...

Vezi mai mult >

Înghețată cu aromă de lămâie

- Scoateți cuburile de gheață din congelator și lăsați-le pe o farfurie cel puțin 10 min. - Decojiti lămâia, având grijă să ...

Vezi mai mult >

Smoothie de fructe proaspete și ghimbir

- Se spală bine frunzele de valeriană. - Se taie în sferturi para, banana și maracuja și se adaugă în vas. - Se curăță ghimb...

Vezi mai mult >

Omletă sufleu

- Separați albușul de gălbenuș. Bateți albușurile împreună cu zahărul până capătă consistență. - Apoi, adăugați gălbenușuri...

Vezi mai mult >

Mousse au Chocolat

- Tăiați ciocolata în bucăți mici. Dizolvați-o într-un bol de metal pus într-o cratiță cu apă în clocot, împreună...

Vezi mai mult >

Sufleu de brânză de vaci

- Bateți gălbenușurile cu zahărul pudra până ce compoziția se deschide la culoare și devine cremoasă, apoi răsturnați-o într-un bol...

Vezi mai mult >