Brioșe Chelsea (desert tradițional din Marea Britanie)
Ingrediente
Aluat cu drojdie:
- 500 g făină simplă
- 2 plicuri drojdie uscată
- 60 g zahăr
- 100 g unt topit
- aprox. 250 ml lapte călduț
Umplutura:
- 75 g unt moale
- 150 g zahăr
- 150 g alune măcinate (sau alune întregi măcinate fin cu ajutorul discului de răzuire)
- 3 picături de esență de migdale amară
- 50 ml smântână
Mod de preparare
- Puneți drojdia și laptele cald în vasul de mixare (folosind spiralele pentru frământat) și amestecați.
- Adăugați restul ingredientelor și frământați un aluat moale.
- Puneți capacul pe vas și lăsați la crescut într-un loc cald, timp de 20 min. Apoi, întindeți aluatul într-un strat de aprox. 1½ cm grosime.
- Puneți ingredientele pentru umplutură în vasul de mixare și amestecați folosind telul până la omogenizare. Puneți compoziția obținută pe aluatul întins.
- Căptușiti o tavă cu hârtie pentru copt, apoi întindeți aluatul pe lungime. Tăiați felii de aprox. 3 cm grosime și puneti-le aproape una de alta pe tavă. Lăsați la crescut alte 20 min, apoi coaceți în cuptor timp de 10-15 min., la 180°C, până devin arămii.
Sfat: Pentru brioșe cu aromă de scorțișoară, ungeți aluatul întins cu aprox. 75 g unt moale. Amestecați 150 g zahăr brun cu 1 linguriță de scortișoară și presărati amestecul peste aluat.
Ajutorul perfect pentru rețetă

MUM5XW40, Robot de bucatarie MUM5 cu cantar si cronometru 1000 W Alb, champagne
Robot de bucătărie multifuncțional, ideal pentru pregătirea unei game variate de preparate - acum mult mai ușor datorită cântarului int...
Vezi mai mult >
MUMS2EW30, Robot de bucatarie MUM Serie|2 700 W Alb
Design compact pentru cel mai versatil robot de bucătărie.
Vezi mai mult >Rețete din aceeași categorie
Guglhupf (cozonac tradițional german)
- Amestecați grăsimea și zahărul în vasul de mixare (folosind telul) până când amestecul devine pufos, apoi adăugați gălbenuș...
Vezi mai mult >Brioșe de ciocolată cu fulgi de ciocolată
- Preîncălziți cuptorul la 200°C. - Pregătiți telul și bateți untul împreună cu zahărul pănă devine cremos, apoi adăugați ou...
Vezi mai mult >Negresă cu ciocolată
- Preîncălziți cuptorul la 160°C cu funcția convecție de aer fierbinte. Ungetț ușor tava de copt și tapetați-o cu hârtie pentru copt...
Vezi mai mult >Gogoși tiroleze
- Puneți laptele călduț în vasul de mixare împreună cu 100 g de făină și drojdia. Amestecați folosind cârligul pentru fr...
Vezi mai mult >Tort cu ricotta (desert tradițional italia...
- Amestecați ricotta cu zăharul și sarea în vasul de mixare, folosind telul, până când obțineți un amestec cremos. - Adăugați z...
Vezi mai mult >Prăjitură cu brânză în stil suedez
- Amestecați toate ingredientele pentru blat în vasul de mixare, folosind spiralele pentru frământat. Când compoziția este omogenă, sco...
Vezi mai mult >Brioșe Chelsea (desert tradițional din Mar...
- Puneți drojdia și laptele cald în vasul de mixare (folosind spiralele pentru frământat) și amestecați. - Adăugați restul ingredientelor...
Vezi mai mult >Brioșe
- Aduceți laptele la punctul de fierbere și adăugați sare, zahăr și unt. Amestecați până când s-a topit untul, iar sarea și zahărul s-au...
Vezi mai mult >