Image

Brioșe Chelsea (desert tradițional din Marea Britanie)

Ingrediente

Aluat cu drojdie:

- 500 g făină simplă

- 2 plicuri drojdie uscată

- 60 g zahăr

- 100 g unt topit

- aprox. 250 ml lapte călduț

 

Umplutura:

- 75 g unt moale

- 150 g zahăr

- 150 g alune măcinate (sau alune întregi măcinate fin cu ajutorul discului de răzuire)

- 3 picături de esență de migdale amară

- 50 ml smântână

Image
Bețe de scorțișoară

Pentru preparate delicioase din carne, precum si in produsele de brutarie pentru Craciun.

Mod de preparare

- Puneți drojdia și laptele cald în vasul de mixare (folosind spiralele pentru frământat) și amestecați.

- Adăugați restul ingredientelor și frământați un aluat moale.

- Puneți capacul pe vas și lăsați la crescut într-un loc cald, timp de 20 min. Apoi, întindeți aluatul într-un strat de aprox. 1½ cm grosime.

- Puneți ingredientele pentru umplutură în vasul de mixare și amestecați folosind telul până la omogenizare. Puneți compoziția obținută pe aluatul întins.

- Căptușiti o tavă cu hârtie pentru copt, apoi întindeți aluatul pe lungime. Tăiați felii de aprox. 3 cm grosime și puneti-le aproape una de alta pe tavă. Lăsați la crescut alte 20 min, apoi coaceți în cuptor timp de 10-15 min., la 180°C, până devin arămii.


Sfat: Pentru brioșe cu aromă de scorțișoară, ungeți aluatul întins cu aprox. 75 g unt moale. Amestecați 150 g zahăr brun cu 1 linguriță de scortișoară și presărati amestecul peste aluat.

Ajutorul perfect pentru rețetă

Image
MUM5XW40, Robot de bucatarie MUM5 cu cantar si cronometru 1000 W Alb, champagne

Robot de bucătărie multifuncțional, ideal pentru pregătirea unei game variate de preparate - acum mult mai ușor datorită cântarului int...

Vezi mai mult >
Image
MUMS2EW30, Robot de bucatarie MUM Serie|2 700 W Alb

Design compact pentru cel mai versatil robot de bucătărie.

Vezi mai mult >

Rețete din aceeași categorie

Guglhupf (cozonac tradițional german)

- Amestecați grăsimea și zahărul în vasul de mixare (folosind telul) până când amestecul devine pufos, apoi adăugați gălbenuș...

Vezi mai mult >

Brioșe Chelsea (desert tradițional din Mar...

- Puneți drojdia și laptele cald în vasul de mixare (folosind spiralele pentru frământat) și amestecați. - Adăugați restul ingredientelor...

Vezi mai mult >

Sachertorte (desert tradițional austriac)

- Topiți ciocolata la bain-marie și lăsați-o să se răcească. Amestecați untul în vasul de mixare, folosind telul, până devine cremo...

Vezi mai mult >

Biscuiți cu ciocolată

- Puneți toate ingredientele în vasul de mixare. (Untul trebuie scos din frigider cu cel puțin o oră înainte și tăiat în bucăți mi...

Vezi mai mult >

Brioșe de ciocolată cu fulgi de ciocolată

- Preîncălziți cuptorul la 200°C. - Pregătiți telul și bateți untul împreună cu zahărul pănă devine cremos, apoi adăugați ou...

Vezi mai mult >

Lipie turcească

- Puneți 200 g de făină în vasul de mixare (folosind telul). - Dizolvați drojdia și mierea în apă călduță, apoi adăugați î...

Vezi mai mult >

Prăjitură cu morcov

- Pregătiți discul de răzuire și răzuiți fin alunele. - Curățați morcovii și tăiați-le capetele. - Stoarceți morcovii și amestecați sucul cu z...

Vezi mai mult >

Negresă cu ciocolată

- Preîncălziți cuptorul la 160°C cu funcția convecție de aer fierbinte. Ungetț ușor tava de copt și tapetați-o cu hârtie pentru copt...

Vezi mai mult >