Image

Brioșe

Ingrediente

- 100 g lapte

- 100 g zahăr

- 170 g unt

- 40 g drojdie de bere

- 450 g faină simplă

- 1 lingură de sare

- 2 ouă

Mod de preparare

- Aduceți laptele la punctul de fierbere și adăugați sare, zahăr și unt. Amestecați până când s-a topit untul, iar sarea și zahărul s-au dizolvat în lapte.

- Puneți laptele, drojdia și ouăle în vasul de mixare și amestecați folosind spiralele pentru frământat. Verificați din când în când dacă aluatul este moale și nu se mai prinde de pereții vasului. Dacă este necesar, mai adăugați faina. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați la crescut într-un loc cald timp de 5-6 ore.

- Apoi, puneți aluatul în forme unse, acoperiți și lăsați la crescut înca 2-3 ore, până când aluatul și-a mărit volumul.

- Coaceți brioșele timp de 10-15 min., la 200°C.


Sfat: Dacă doriți minibrioșe decorative, puneți aluatul de brioșe în mai multe forme mici.

Rețete din aceeași categorie

Aluat pentru panettone

- Puneți laptele, drojdia și jumătate din cantitatea de făină în vasul de mixare. Amestecați timp de 2-3 min. folosind spiralele pentru frăm&a...

Vezi mai mult >

Brioșe

- Aduceți laptele la punctul de fierbere și adăugați sare, zahăr și unt. Amestecați până când s-a topit untul, iar sarea și zahărul s-au...

Vezi mai mult >

Guglhupf (cozonac tradițional german)

- Amestecați grăsimea și zahărul în vasul de mixare (folosind telul) până când amestecul devine pufos, apoi adăugați gălbenuș...

Vezi mai mult >

Brioșe Chelsea (desert tradițional din Mar...

- Puneți drojdia și laptele cald în vasul de mixare (folosind spiralele pentru frământat) și amestecați. - Adăugați restul ingredientelor...

Vezi mai mult >

Prăjitură cu morcov

- Pregătiți discul de răzuire și răzuiți fin alunele. - Curățați morcovii și tăiați-le capetele. - Stoarceți morcovii și amestecați sucul cu z...

Vezi mai mult >

Tort cu ricotta (desert tradițional italia...

- Amestecați ricotta cu zăharul și sarea în vasul de mixare, folosind telul, până când obțineți un amestec cremos. - Adăugați z...

Vezi mai mult >

Biscuiți cu ciocolată

- Puneți toate ingredientele în vasul de mixare. (Untul trebuie scos din frigider cu cel puțin o oră înainte și tăiat în bucăți mi...

Vezi mai mult >

Gogoși tiroleze

- Puneți laptele călduț în vasul de mixare împreună cu 100 g de făină și drojdia. Amestecați folosind cârligul pentru fr...

Vezi mai mult >