Image

Baci (specialitate italienească)

Ingrediente

Pentru aprox. 40 de înghețate de ciocolată:
- 200 g ciocolată neagră

- 8 linguri de lapte

- 4 gălbenușuri

- 80 g zahăr pudră

- 2 cl lichior moca (1 pahar mic)

- 100 g alune pisate (pentru conținut)

- 200 g alune pisate pentru stratul de deasupra

- 300 g smântână pentru frișcă

Mod de preparare

- Rupeți ciocolata în bucăți și topiți-o amestecată cu lapte în bain-marie sau în cuptorul cu microunde.
Apoi, amestecați până la omogenizare.

- Bateți frișca în vasul de mixare (folosind telul) până capătă consistență.

- Puneți frișca în alt vas, apoi puneți gălbenușurile, zahărul pudră și lichiorul în vasul de mixare și bateți (folosind telul)  până când amestecul se îngroașă și devine pufos. Adăugați 100 g alune pisate și ciocolată topită și încorporați treptat în amestecul de albușuri.

- Apoi, adăugați treptat frișcă în amestecul de ciocolată. Turnați acest amestec într-o cutie pentru congelator, de aprox. 1 litru, și lăsați-o în la congelator aprox. 10 ore, la cel puțin -18°C.

- Cu ajutorul unei lingurițe, formați bile de aprox. 3 cm diametru din înghețată. Treceți bilele de înghetață prin restul de alune pisate și lăsați-le în congelator încă cel puțin 1 oră.

Ajutorul perfect pentru rețetă

Image
MUM52120 Robot de bucătărie MUM5 Culoare carcasă alb

MUM5 - robot de bucătărie puternic, premiat pentru design - multifuncțional, ușor de utilizat și de calitate excepțională Bosch.

Vezi mai mult >

Rețete din aceeași categorie

Mousse au Chocolat

- Tăiați ciocolata în bucăți mici. Dizolvați-o într-un bol de metal pus într-o cratiță cu apă în clocot, împreună...

Vezi mai mult >

Prăjitură acadea cu aspect de confeti

Pentru amestecul de prăjitură: Preîncălzește cuptorul la 180°C. Unge și presară cu făină forma de copt. Pune margarina/untul într-un...

Vezi mai mult >

Smoothie de fructe proaspete și ghimbir

- Se spală bine frunzele de valeriană. - Se taie în sferturi para, banana și maracuja și se adaugă în vas. - Se curăță ghimb...

Vezi mai mult >

Căsuță din turtă dulce

- Fierbeț siropul de melasă neagră împreună cu 80 g de unt clarifiat; lasați la răcit 5 minute. Mixați amestecul împreună cu 250 g de făină d...

Vezi mai mult >

Cremă de mere cu biscuiți cu migdale

Crema de mere: - Curățați și scoateți mijlocul merelor. Tăiați bucăți și puneți la foc în apă, vin și scorțișoară până se înmoaie....

Vezi mai mult >

Glazură din zahăr pentru modelare și decor...

- Bateți bine albușul cu zahărul pudră. - împărțiți în cantități mici și apoi colorați-le. - Adăugați în compoziție zahăr pudră sau z...

Vezi mai mult >

Înghețată cu aromă de lămâie

- Scoateți cuburile de gheață din congelator și lăsați-le pe o farfurie cel puțin 10 min. - Decojiti lămâia, având grijă să ...

Vezi mai mult >

Baci (specialitate italienească)

- Rupeți ciocolata în bucăți și topiți-o amestecată cu lapte în bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Apoi, amestecați până l...

Vezi mai mult >