Aluat pentru panettone
Ingrediente
- 25 g drojdie de bere
- 500 g făină
- 100 g unt
- 125 g zahăr
- 2 ouă
- 1 pahar de lapte
- sare
Mod de preparare
- Puneți laptele, drojdia și jumătate din cantitatea de făină în vasul de mixare. Amestecați timp de 2-3 min. folosind spiralele pentru frământat, apoi lăsați aluatul la dospit timp de aprox. 20 min. Adăugați ingredientele rămase și frământați aluatul din nou timp de câteva minute.
- Puneți aluatul într-o formă înaltă, unsă și termorezistentă. Decorați suprafața cu firmituri de aluat (un aluat făcut din unt, făină și zăhar) și lăsați să crească timp de încă 2 ore într-un loc cald, ferit de curent.
- Coaceți panettone la foc moderat (180°C) timp de 40 min.
Ajutorul perfect pentru rețetă

MCM3200W Robot de bucătărie compact Putere: 800 W Culoare: alb / gri
MultiTalent 3 - robotul de bucătărie compact şi versatil, cu peste 50 funcţii. Să gătești acum este o joacă de copil.
Vezi mai mult >
MFQ36465, Mixer de mână, 450 W, Alb
Mixerul dvs. de mână ErgoMixx vă permite să lucrați ușor cu mâini libere.
Vezi mai mult >Rețete din aceeași categorie
Negresă cu ciocolată
- Preîncălziți cuptorul la 160°C cu funcția convecție de aer fierbinte. Ungetț ușor tava de copt și tapetați-o cu hârtie pentru copt...
Vezi mai mult >Prăjitură cu morcov
- Pregătiți discul de răzuire și răzuiți fin alunele. - Curățați morcovii și tăiați-le capetele. - Stoarceți morcovii și amestecați sucul cu z...
Vezi mai mult >Bienenstich (prăjitura înțepătura albinei)
- Puneți drojdia și laptele cald în vasul de mixare (folosind cârligul pentru frământat) și amestecați. - Adăugați restul ingredient...
Vezi mai mult >Guglhupf (cozonac tradițional german)
- Amestecați grăsimea și zahărul în vasul de mixare (folosind telul) până când amestecul devine pufos, apoi adăugați gălbenuș...
Vezi mai mult >Bezele
- Cu ajutorul telului, bateți spuma albușurile împreună cu sucul de lămâie în vasul de mixare. Adăugați zahăr și zahăr vanilat p&a...
Vezi mai mult >Pâine țărănească din aluat dospit
- Puneți făină, sarea, condimentele pentru pâine, mierea și semințele de floarea soarelui în vasul de mixare și amestecați. Faceți o mică&nbs...
Vezi mai mult >Brioșe de ciocolată cu fulgi de ciocolată
- Preîncălziți cuptorul la 200°C. - Pregătiți telul și bateți untul împreună cu zahărul pănă devine cremos, apoi adăugați ou...
Vezi mai mult >Biscuiți cu ciocolată
- Puneți toate ingredientele în vasul de mixare. (Untul trebuie scos din frigider cu cel puțin o oră înainte și tăiat în bucăți mi...
Vezi mai mult >